BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a açık açık 'ucube'yi sordu!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Almanya'da katıldığı toplantıda Başbakan'ın 'ucube' kelimesine açıklık getirdi...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Köln ve Çevresi Hacı Bektaşi Veli Alevi Cemevi'nde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Görmez toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Karacaahmet Cemevi'ne neden “ucube” dediğini sorduğunu açıkladı.

Almanya'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Köln ve Çevresi Hacı Bektaşi Veli Alevi Cemevi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e Alevi vatandaşlar sorun ve taleplerini ilettiler. Köln ve Çevresi Hacı Bektaşi Veli Alevi Cemevi Başkanı Yüksel Söylemez, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra Mehmet Görmez'e, “Sizin için cemevlerimiz ibadethane midir, değil midir? Sayın Başbakan'ın, Karacaahmet'teki cemevi için ucube demesine neden tepki göstermediniz? Bir Türk vatandaşı olarak biz Alevilere haklarımız neden verilmiyor?” diye sordu.

BAŞBAKAN'A 'UCUBE'Yİ SORDUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Karacaahmet'teki cemevi için kullandığı ve tartışmalara yol açan 'ucube' kelimesine de değinen Başkan Görmez, “Ben, Sayın Başbakan'a o 'ucube' kelimesini sordum. Sayın Başbakan da bana aynen şunu ifade etti:

'Benim bizatihi cemevini kastetmem mümkün değil. Kaçak yapılan bir bina vardı. Binanın kendisi de pek çok eksiklikler içeriyor. Canların niyaz evleri olan cemevlerini kastederek böyle bir şey demiş olmam mümkün değil.' dedi. Bana burada sorulmasaydı bunu hiç ifade etmek istemezdim. Çünkü benim mümkün olduğu kadar siyaset dilinden, siyasetten uzak durma gibi bir mecburiyetim var” dedi.