BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.466,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fethiye'de gökyüzü uçurtmalarla süslendi

5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası kapsamında Muğla'nın Fethiye ilçesinde uçurtma şenliği düzenlendi.

Abone ol

Yunus Nadi İlköğretim Okulu 13. Uçurtma Şenliği'nde, öğrenciler tarafından hazırlanan rengarenk uçurtmalar, Fethiye sahilinde gökyüzünü süsledi.

Yunus Nadi İlköğretim Okulu'nun düzenlediği uçurtma şenliği, Koca Çalış Plajı'nda gerçekleşti. Fethiye Tanıtım Vakfı (FETAV) tarafından desteklenen organizasyonda, öğrenciler uçurtmalarını uçurabilmek için rüzgarla mücadele etti. 100 civarında uçurtmanın gökyüzünü renklendirdiği şenliğe, çevre okullardan da öğrenciler katıldı.

Şenlik kapsamında bir de uçurtma yarışması düzenlendi. 4 kategoride gerçekleştirilen uçurtma yarışmalarında öğrenciler hem çevre bilincini öğrendiler hem de güzel bir gün geçirdiler. En yükseğe çıkan, en güzel, en büyük ve en güzel el yapımı uçurtmaların belirlendiği yarışmada, dereceye girenlere şenlik sonunda madalya ve kitap hediye edildi. Şenlik bitiminde ise öğrenciler kıyı temizliği yaparak çevreye olan duyarlılıklarını gösterdiler.

Okul Müdürü Fercan Akçin, yaptığı açıklamada, "Her yıl düzenlediğimiz uçurtma şenliğinin bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdik. 4 kategoride uçurtmalar yarıştı. Dereceye giren öğrencilere madalya ve kitap takdim ettik. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliğimizi devam ettireceğiz." dedi.