BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,71
ALTIN 2.410,08
HABER /  SPOR

Ferrarinin Beşiktaşla ilgili son kararı

Ferrari ailesini gerekçe gösterip teklifi reddetmişti. Ancak siyah beyazlı yönetim onu almaya kafaya koymuştu bir kere..

Abone ol

Beşiktaş, son anda Türkiye gelmekten vazgeçen Cenova'nın savunma oyuncusu Matteo Ferrari'yi ikna ederek bu transfere nokta koydu.

cnn turk.com'un özel haberine göre Beşiktaş, zorlu bir süreçten sonra Matteo Ferrari transferinde mutlu sona ulaştı.

SON ANDA KARAR DEĞİŞTİRMİŞTİ

İlk etapta anlaşma sağlanan Cenova'nın savunma oyuncusu, ailesinin İstanbul'a gitmek istememesini gerekçe göstererek son anda karar değiştirdi. Ancak transferi bitirmeye kararlı olan Beşiktaş, Cenova ile 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan Ferrari'yi ve ailesini ikna etmeyi başardı.

5.8 MİLYON EURO BONSERVİS 

Ferrari ile dört yıllık anlaşma sağlayan Beşiktaş, 30 yaşındaki oyuncuya yılda 2.7 milyon euro, Cenova kulübüne ise 5.8 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Cenova'nın Ferrari'nin yerine savunma oyuncusu aramaya başladığı, listede Christian Panucci, Dario Dainelli ve Andrea Esposito gibi isimlerin yer aldığı belirtiliyor.

KARİYERİ

1.85 cm. boyundaki Ferrari daha önce Serie A'da Inter, Bari, Parma, Roma, Serie B'de Lecce ve kısa bir süre de Premier League'de Everton'da oynadı, 11 kez İtalya milli takımında görev yaptı. Ferrari, geçtiğimiz sezonun sürpriz takımı Cenova'da oynadığı 33 lig maçına da ilk 11'de çıktı, 10 sarı ve iki kırmızı kart gördü.