BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  POLİTİKA

Baykalın Irak rotası belli oldu

CHP Lideri, Talabani'nin daveti üzerine yapacağı gezinin tarihini ve geziye dair temas taleplerini ilk kez açıkladı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin daveti üzerine yapacağı Irak ziyaretinin zamanlaması ve programıyla ilgili ilk kez beklentilerini aktardı.

Baykal, Irak gezisinin sadece Bağdat'ı kapsayacağını belirtirken ziyaretin Ramazan ayından sonra gerçekleşeceğini açıkladı. Baykal, "Başbakan Maliki, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, Türkmen Grupların temsilcileri, Kürtlerle de tüm gruplarla görüşmek istiyorum" dedi.

IRAK'TAN GELECEK HEYETLE ÇALIŞMA YAPACAK

Bağdat'tan gelecek heyetle çalışılacağını açıklayan Baykal, ziyaretle ilgili üç aşama bulunduğunu açıkladı. İsveç'in AB Dönem Başkanlığı'nı üstlenmesi nedeniyle önceki gün verilen resepsiyona kurmaylarıyla katılan Baykal bu aşamaları şöyle sıraladı:

1. Irak'ta Türkiye ile ilişkiler konusunda atılacak adımlar ve görüşmeler: Baykal, Türkiye-Irak arasındaki görüşmeleri yakından takip ediyor ve Bağdat'tan ziyareti için gelecek heyeti bekliyor.

2. Tüm grupların temsilcileriyle görüşmesi için uygun takvim: Belirlenecek takvimin Irak'taki tüm gruplarla Bağdat'ta görüşmeye uygun olması.

3. Irak'ta güvenliğin sağlanması: Irak'ta özellikle son günlerde devam eden saldırıların ardından güvenliğin sağlanması.