BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ferhat Tunça kelepçe

Sanatçı Ferhat Tunç İstanbul'da arkadaşı ile birlikte gözaltına alındı. Polis gözaltına aldığı sanatçıya kelepçe taktı

Abone ol

Ferhat Tunç ve yanında bulunan İsmail Özden isimli arkadaşı restoran çıkışında gözaltına alındı. Arkadaşının polis tarafından darp edildiğini iddia eden Tunç, ellerindeki kelepçeleri basın mensuplarına göstererek, "AK Parti'nin Alevi ve Kürt açılımı bu mu?" diye bağırdı.

Edinilen bilgiye göre Tunç, Almanya'dan gelen misafiri Özden ile yemek yedikten sonra restoran çıkışında polis tarafından gözaltına alındı. Olayı duyan Tunç'un avukatı Taksim Polis Merkezi'ne gelerek konuya ilişkin polislerden bilgi aldı.

Kimlik sorgusu sırasında gözaltı

Karakol çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Tunç'un avukatı Ercan Kanar, polisin kendilerine hiçbir gerekçe göstermediğini öne sürdü. Tunç'un ardaşı Özden'in polis tarafından darp edilerek gözünün morartıldığını iddia eden Kanar, "Kimlik sorgusu yapılmış, sayın Tunç kimliğini göstermiş, arkadaşı Özden'in kimliğinin ise arabada olduğu ifade edilmiş ancak polis buna rağmen gözaltına alarak karakola getirmiş. Keyfi bir uygulama söz konusu" şeklinde konuştu.

"Arkadaşımı karakolda dövdüler" iddiası

Taksim Polis Merkezi'nde ifadeleri alınan Tunç ve Özden, daha sonra sağlık kontrolü için Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Adli Tıp'a girişleri sırasından Tunç ve Özden polisin uygulamasına tepki gösterdi. Ellerindeki kelepçeleri gazetecilere gösteren Tunç, "Hiçbir gerekçe yok, misafirimle yemek yedim çıkışta 30 polis tarafından arkadaşım saldırıya uğradı. Arkadaşımı karakolda dövdüler." iddasında bulundu.

İsmail Özden de bağırarak, "Bu ülkenin ayıbı, ne diyeyim. Görmüyor musunuz halimi?" dedi. Öte yandan Özden'in sol gözünün altınadaki morluk dikkat çekti. Adli Tıp'taki sağlık kontrolünün ardından Tunç ve Özden Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü.