BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ermenistandan ilginç teşekkür

"Özür" kampanyası devam ederken Ermenistan Cumhurbaşkanı Türk halkına teşekkür etti. Hem de 20 yıl önceki bir olay için. Teşekkürün anlamı acaba ne?

Abone ol

Türkiye'de "Ermeni'lerden Özür Diliyorum" kampanyasının yankıları süredursun, Ermenistan'dan gecikmiş bir özür geldi. 1988 yılında meydana gelen deprem sonrası yardımlarından dolayı Türkiye’ye şükranlarını ileten Sarkisyan insani yardımın ve nezaketin her zaman hatırlanacağını belirtti.

TÜRK HALKINA ŞÜKRANLARINI İLETTİ

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ülkesinde 1988 yılında meydana gelen deprem sonrası yardımlarından dolayı Türkiye ve Türk halkına şükranlarını iletti. Alınan bilgiye göre, Sarkisyan, Spitak depreminin 20. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür mesajı gönderdi.

ZAMANLAMA MÜTHİŞ

Sarkisyan, dünyanın, Spitak'ta 20 yıl önce meydana gelen depremin hemen ardından dikkatini, ülkesinin yaşadığı trajediye çevirdiğini ve ''acının, sadece birisinin acısı olmadığını'' kanıtladığını kaydetti.

Acılı dönemlerinde yanlarında olanları ve acılarını paylaşanları şükranla andıklarını anlatan Sarkisyan, Ermenistan halkının ve kendisinin, depremin ardından yapılan yardım çalışmaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Gül nezdinde Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne derin şükran duygularını iletti. Sarkisyan, mesajında, ''İnsani davranışların her zaman hatırlanacağından, nezaketi artıracağından ve dünyayı aydınlatacağından eminiz. En derin saygılarımla'' dedi.

POZİTİF MÜDAHALE

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın teşekkürünü anlamlı kılan karşılıklı ‘yumuşamanın’ iki taraf için de tercih edilir olduğu ifade etmesi olarak yorumlanıyor. Türkiye’deki iç politik çatışmaları çok iyi takip eden Erivan yönetimi bir kısım aydının ‘özür mektubu’ yayınlamasının ardından böyle bir açıklamayı gerekli görmesi Türkiye’deki tartışmalara pozitif bir müdahele olarak açıklanıyor. Türkiye’nin Ermenistanla ilişki kurmasını isteyenlerin elini güçlendiren açıklama ‘işbirliğine’ bizde varız anlamı taşıyor.