BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKKya İngiliz sicimi

PKK'nın mal varlığına el koyan İngiltere, ikinci adımı da attı. Londra'da çok sayıda örgüt mensubu yakalandı.

Abone ol

Terör örgütü PKK’yı tüm isimleri ile birlikte yasaklayan ve örgütün mal varlığının dondurulması yönünde karar alan İngiltere, terör örgütüne ağır bir darbe daha vurdu.

Londra’da, terör örgütünün kontrolündeki bazı derneklere düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubunun gözaltına alındığı bildirildi.

İngiliz güvenlik güçleri, Londra’da faaliyet gösteren terör örgütünün kontrolündeki bazı derneklere yönelik operasyonlar düzenledi. Dün gece düzenlenen operasyonlarda, derneklerde aramalar yapıldı. Operasyon kapsamında, aralarında bir dernek yöneticisinin de bulunduğu çok sayıda örgüt yandaşı gözaltına alındı.

Örgütün kasaları

İngiliz polisinin, terör yasalarına dayanarak gerçekleştirdiği belirtilen operasyonlarda, terör örgütünün finansman ve kadro temini amacıyla yararlandığı derneklerin yanı sıra, dernek yönetici ve üyelerinin evleri ve araçlarında da geniş çaplı arama yapıldığı ve çok sayıda örgütsel dokümana el konulduğu kaydedildi.

Sorguları sürüyor

Operasyonlarda gözaltına alınan örgüt yandaşlarının sorgulamalarının devam ettiği bildirildi. Terör yasası kapsamında "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütüne finansman veya kadro temininde bulunmak", "terör örgütü propagandası yapmak" gibi suçlardan gözaltına alınan kişilerin hapis cezasına çarptırılabileceği, bazılarının da sınır dışı edilerek cezalandırılabilecekleri belirtildi.

Slogana da izin yok

Terör yasası kapsamında PKK’yı tüm isimleri ile yasaklayan İngiltere, gösterilerde terör örgütünün sembollerinin taşınmasına veya örgüt lehine slogan atılmasına izin vermiyor.