BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'yi düzlüğe çıkaran isim

Fenerbahçe ikinci yarıda bir başka futbol oyunamaya başladı. Peki bu tablonun mimarı kim?

Abone ol

Bu sezon çalkantılı bir dönem geçiren Fenerbahçe’de teknik direktörlüğe getirilen Aykut Kocaman’ın tartışmalı uygulamalarına karşın, Başkan Aziz Yıldırım’ın inatçı politikası, sarı-lacivertli ekibi düzlüğe çıkardı.

Sezon başında özellikle Aragones ve Daum döneminden kalma taktik anlayış ile oyuncu kadrosunda radikal değişiklikler yapmaya kararlı olan Kocaman kolları sıvarken, genç teknik adamın yoluna Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ndeki başarısızlık taş koydu.

Fenerbahçe’de başarısızlığın faturası özellikle oyuncuların bir bölümüne çıkarken, kurtuluşun ara transferde yapılacak olan çalışmalara bağlanması, buna karşın Başkan Aziz Yıldırım’ın karşı politikası, lig şampiyonluğu umudunu kaybetmek üzere olan Fenerbahçe’nin önünü tekrar açtı.

Başkan Yıldırım, Colin Kazım, Önder Turacı ve Volkan Babacan dışındaki tüm oyunculara sahip çıkıp kadronun bozulmasını engelledi. Yabancı oyuncu değişimine yanaşmayan, Andres Santos ve Cristian’ın kazanılması için önderlik yapan Yıldırım’ın bu politikası sonuç verdi.

Kocaman’a tam destek
Hemen her başarısız sonuçtan sonra kaderi masaya yatırılan Kocaman’a sonuna kadar arka çıkan Aziz Yıldırım, bu konudaki beklentileri de reddederek, kararlı durdu. Alex’in tartışmalı olan sözleşme görüşmelerine devre arasında net biçimde son veren ve istatistiklere göre Fenerbahçe tarihinin en başarılı yabancısı olmayı başaran Brezilyalıyı kadroda tutmaya karar veren Yıldırım, takım kaptanı ile taktik görüşleri uyuşmayan teknik direktör Aykut Kocaman’ı da ikna edip, bu ciddi krizi bitirdi.
Fenerbahçe bugün itibari ile ligde yeniden şampiyonluk yarışının en güçlü adayı haline gelirken, Yıldırım’ın etkisi yadsınamaz bir gerçek olarak ortaya çıktı.

(Yusuf Kobal/Milliyet)