BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'nin gol atacağı üç yer

Bizi Bank Asya'ya düşürün teklifiyle Futbol Federasyonu'na giden Asbaşkan Ali Koç çıkışta elindeki dosyayla yakalandı.

Abone ol

Metnin ilk bölümünde kulübün riske edemediği reçeteler var: Planda, çekilme, havuzdan çıkma, Bank Asya. Boykot için "Bunları yapamayız. Bizim gol atmamız lazım" deniyor. Gol için ise 3 kale seçilmiş. Tahkim, CAS ve UEFA lobisi.

Bu faaliyetlerin anlatıldığı bu bölümde bir de itiraf var:  "UEFA çok boşladık, ilgisiz bıraktık. Elin oğlu geldi hat-trick yaptı gidiyor."

Fenerbahçe'nin yol haritasını gösteren o dosyayı Akşam gazetesi görüntüledi. Fenerbahçe'nin şike savaşına ilişkin taktikler dosyada şöyle sıralanıyor:

İŞTE GOL ATMA TEKNİKLERİ

'Düşündüm de, Bizlerde düşündük.
1- F.Bahçe'yi ligden çekemeyiz. Kulüp olarak devasa ölçekte küçülürüz, futbolcularımız başka kulüplere dağılır, altyapıdaki minik futbolcular bile dağılır. 
2- Havuzdan çekilemeyiz. Bir ton hukuki sorun çıkar.
3- Maçlara çıkmayıp bank asyaya kendi isteğimizle düşebiliriz. Ama ceza artar. Adamlara temyiz edebileceğimiz bir konuyla gidelim. Düşme hareketimiz 'Fenerbahçe şikeyi kabul etti' olarak algılanır. 
4- Milli takıma göndermemek filan doğru olmayabilir... bir de propaganda Fenerbahçe'den tür... 
Bizim gerçekten gol atmamız lazım. Bunlar gol değil. Sahadan çekilmek....
Ne yapalım?
Golü atabileceğimiz üç yer var.
1- Kale: PFDK, tahkim kurulu. yarın o kararı göreceğiz.
2- Kale: CAS. UEFA kararını oraya götürür, yerel tahkim kararından sonra, savunuruz gol gelirse gelir.
3- Kale: UEFA... Çok boşladık, çok ilgisiz bıraktık, el oğlu geldi hat-trick yaptı gidiyor. Ama bundan sonra hala vakit var. İsviçre'de eminim nitelikli kamu otoritesi ile iletişimi yürüten lobi...

Öte yandan haberde dünkü görüşmenin perde arkasına ilişkin çarpıcı kulis bilgileri yer aldı. Tarafların talepleri ve taktik savaşları haberde işte böyle ifade ediliyor:

TAZMİNATSIZ DÜŞÜRELİM

"Federasyon Fenerbahçe'nin 'Bank Asya'da oynayalım' talebine şartlı olarak ancak sıcak bakıyor. TFF'nin ilk şartı 'İtiraf ve pişmanlık'... Ancak federasyonun karşısına koyduğu bu öneriye F.Bahçe şiddetle karşı çıkıyor. Bu durumda ise federasyon B planını masaya yatırdı ve 'O zaman bütün tazminat haklarınızdan feragat edin, CAS ve diğer tüm başvuru haklarınızı geri çekin' teklifinde bulundu.

KABUL EDİLMEYECEK ÖNERİLER

Dün çözüm için bir araya gelen Fenerbahçe ve TFF avukatları yaklaşık 4 saat 'Orta yol' aradı. Fener'in avukatlarının TFF'ye 'Şikeyi ima bile etmeyiz. Siz, bizi düşürün' dediği ileri sürüldü.  TFF'nin de bunu 'Kabul edilemeyecek istek ve öneriler' olarak gördüğü öğrenildi. Hal böyle iken taraflar arasında sonuç çıkmadı. Fenerbahçe'ye karşı '100 milyon euroluk tazminat' kozu kullanacağı ileri sürülen Federasyon'un, bugün saat 12.00'de hukukçularla yeniden bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağı vurgulandı."