BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Bu ülkede evlenmek artık çok kolay

Yuva kurmak isteyen genç çiftler bu ülkede çok rahat edecek. Hükümet hem düğün hem de ev için düşük faizli kredi kararı çıkardı...

Abone ol

Türkmenistan'da yuva kuracak çiftlere düğün ve ev kredisi verileceği açıklandı. Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, yeni yuva kuracak çiftlere düğün ve ev kredi verilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması yönünde talimat verdi.

Berdimuhamedov başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunda ana gündem maddesi olarak aile kurumunun korunması ele alındı. Konuyla ilgili devlet ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile biraraya gelen Berdimuhamedov, ailenin toplumun temel direği olduğunu belirterek, ailenin korunması için milli değerlerin korunmasına dikkati çekti.

MODERN DÜĞÜN SARAYLARI KURULACAK

Her milletin olduğu gibi Türkmen halkının da düğün geleneklerine bağlı olduğunu dile getiren Berdimuhamedov, çağımız şartları ile geleneklerin özdeşleştirilerek sürdürülmesini ve bunun aile yapısının korunması için ihtiyaç olduğunu belirtti. Berdimuhamedov, bu bağlamda milli değerlerin yaşatılması için modern düğün saraylarının kurulması ve bu mekanlarda geleneklere bağlı düğün için gerekli bütün şartların oluşturması gerektiğini vurguladı.

Polimeks İnşaat tarafından kurulmakta olan Baht Köşküne değinen Berdimuhamedov, 7 ayrı düğün salonu olan Köşkte eğitim merkezinin de kurulmasını talep etti.

DÜŞÜK FAİZLİ DÜĞÜN KREDİSİ

Aile yapısının korunması için toplumun her kesiminin desteğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Berdimuhamedov, yeni yuva kuracak çiftlere tüm düğün masraflarını karşılayacak düşük faizli ve uzun vadeli düğün kredilerinin verilmesini istedi.

Ayrıca, yeni kurulan ailelerin konut ihtiyacı konusuna da değinen Berdimuhamedov, yeni evlenen çiftler için özel konut kredisi açılması yönünde talimat verdi. Konuyla ilgili Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva'dan ve Maliyeden sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Annamammet Goçiyev'den bir hafta içerisinde yasal düzenlemelerin yapılmasını ve uygulamanın bir an önce başlamasını istedi.

Genç nüfusun ağırlıkta olduğu Türkmenistan'da düğünlerde geleneklerin yaşatılmasına büyük önem veriliyor. Üç gün süren düğünlerin maliyeti 5 bin dolardan başlayarak 30 bin dolara kadar ulaşıyor.