BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,33
HABER /  DÜNYA

Kaddafi ve oğulları bu ülkede mi?

Muhaliflerin iktidarı ele geçirdiği Libya'da Kaddafi ve oğulları kayıp. Son iddia Kaddafi'nin Cezayir'e kaçtığı yönünde

Abone ol

Libya'dan gelen zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyun dün Cezayir'e girdiği iddiası, Libya lideri Muammer Kaddafi ile oğullarının Cezayir'e kaçtığı yönünde spekülasyonlar yapılmasına yol açtı.

Kaddafi'nin tünelleri
Kaddafi'nin şehir efsanesine dönen gizli tünelleri ortaya çıktı. TIKLAYIN

Mısır'ın devlet haber ajansı MENA, bir Libyalı muhalif kaynağa dayanarak verdiği haberde, Libya'dan Cezayir'e geçtiği söylenen 6 zırhlı Mercedes marka aracın içinde Kaddafi ile oğullarının bulunabileceği belirtildi. Ancak ajans, araçların Cezayir'e geçtiğini ve araçlarda kimin bulunduğunu teyit etmenin imkansız olduğunu duyurdu.

MENA'ya açıklamada bulunan kaynak ''Araçlarda Kaddafi ve oğulları olması muhtemel üst düzey Libyalı yetkililerin bulunduğu sanılıyor'' dedi.

Libya'nın Cezayir sınırındaki Ghadamis kentindeki Libyalı muhaliflerin oluşturduğu Askeri Konseyin üyesi olduğu belirtilen kaynak, zırhlı araç konvoyunun dün sabah, Kaddafi'nin

Hastane şoke etti
Trablus'ta Ebu Salim hastanesine gidenler şoke oldu. TIKLAYIN

komutası altında olduğu düşünülen bir çöl göçebe askeri birlik komutanının koruması altında Cezayir'e girdiğini söyledi.

Kaynak Libyalı muhalif güçlerin araç konvoyunu takip etmeyi ve durdurmayı başaramadığını kaydetti.

Cezayirli yetkililerden konuya ilişkin henüz bir açıklamada bulunulmadı.

KADDAFİ'NİN GİZLİ AŞKI RİCE'IN ALBÜMÜ ÇIKTI

Kaddafi'nin Bab-ı Aziziye'sinden, bir zamanlar elmas yüzük hediye edip, "Sevgili siyah Afrikalı kadınımı destekliyorum. Arap liderlerine emir verdiği için onunla gurur duyuyorum. Leezza, Leezza, Leezza... Onu çok seviyorum" dediği, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın albümü çıktı. Albümün her sayfasına Rice'ın tek tek fotoğrafları yapıştırılmış.

Kaddafi'nin kızının düğün fotoğrafları
Muhalifler Kaddafi'ni kızı Ayşe'nin düğün fotoğraflarına ulaştı. TIKLAYIN

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus'daki karargahı Bab-ı Aziziye'yi ele geçiren muhalifler, geçen çarşamba günü aramalar sırasında eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın resimleriyle dolu bir albüm buldu. Kaddafi'ye ait olduğu sanılan albümün her sayfasına Condoleezza Rice'ın tek tek fotoğrafları yapıştırılmış. Kaddafi'nin Condoleezza Rice'a hayranlığı uzun yıllardır biliniyor. Libya lideri, 2007 yılında El Cezire'ye verdiği bir röportajda Rice'a hayranlığını, "Sevgili siyah Afrikalı kadınımı destekliyorum. Arap liderlerine emir verdiği için onunla gurur duyuyorum. Leezza, Leezza, Leezza... Onu çok seviyorum. Onunla gurur duyuyorum çünkü Afrika kökenli siyah bir kadın" sözleriyle anlatmıştı. Ayrıca 2008 yılında ülkesine tarihi ziyarette bulunan eski dışişleri bakanı Rice'ı evinde ağırlayıp elmas yüzük hediye etmişti.