BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

O dinlemeye hükümetten sert tepkiler

Eski Genelkurmay Başkanı Koşaner'in dinlenmesine yönelik hükümet kanadından sert tepkiler geldi.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili hükümet kanadından sert eleştiriler geldi.

Yapılanı ahlaksızca bulan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , 'Bu işler artık bir zapturapta ciddi ciddi bağlanmalıdır' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise "Güvenli bir ortam yok. İnsanların özel konuşmalarının gizli kalması gerekir. Bu çok ciddi bir sorun. İktidar olarak sorumluluklarımız var" dedi.

Koşaner'in arka arkaya yayınlanan iki ses kaydıyla ilgili Günay değerlendirmeleri şöyle oldu:

"Ses ve görüntü kayıtları meselesinden doğrusu çok üzgünüm ve öfkeliyim. Bu işler artık bir zapturapta ciddi ciddi bağlanmalıdır. Böyle olmaz. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı da yasadışı bir şekilde dinleniyor ve sonra da bu internete veriliyorsa bu yarın herkesin başına gelebilir. İçeriğin hiç tartışmasına girmeyelim o ayrı bir konu. Ama bu yöntem olmaz. Ahlaksızca bir şey."

BU ÇOK CİDDİ BİR SORUN

Yaşanan olayı büyük bir sorun olarak gören Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise şunları söyledi:
"Yasadışı dinleme olayı, insan hakları ihlalidir. İnsanların haberleşme özgürlüğü ve özel hayatlarının ihlalidir. Koşaner Paşa’nın durumunda bir telefon dinleme yok gibi. Ya ortam dinlemesi yapılmış ya da içerden birileri kaydetmiş. Yasadışı gibi görünüyor. Dinleme ancak mahkeme kararıyla yapılabilir. Birileri için dinleme kararı çıkartıldı da Koşaner Paşa mı takıldı? Bunları bilmiyoruz. Güvenli bir ortam yok. İnsanların özel konuşmalarının gizli kalması gerekir. Bu çok ciddi bir sorun. Teknolojinin geldiği nokta, kontrol etmekteki güçlük zafiyet yaratıyor. Tabii iktidar olarak sorumluluklarımız var. Bu konunun iyi bir soruşturma ve sorgulamadan geçmesi gerekir. Yasal boşlukları gidermek bizim görevimiz. Ama teknoloji öyle hızlı gelişiyor ki bazen yasal düzenlemelerle bile sonuç alınamıyor."