BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şengül'den CHP'ye kaset iması!

CHP İl Başkanlığı'ndan istifa eden Tarık Şengül, şimdi de elinde kaset olduğunu hatırlatarak imalarda bulundu

Abone ol

CHP'de yolsuzluk iddiasıyla ihbarda bulunan ve istifa eden İl Başkanı Tarık Şengül, üst düzey bir partili aracılığıyla gelen işadamı ile yaptığı görüşmeyi kayda aldığını açıkladı. 

Tarık Şengül kendisine rüşvet teklif edilmediğini aksine iş takipçiliği yapmasının istendiğini de itiraf ederek, "O iş adamının ismini açıklamayacağım. Bunu muhatapları açıklasın" diye konuştu. Fakat Şengül'ün gazeteci Can Dündar'a teklife ilişkin elinde bant kaydığı olduğunu açıklaması kafaları karıştırdı.

GÖRÜŞMEYİ KAYDA ALDIRDIM

Şengül, Yenişafak'ın haberine göre CHP yönetimini sıkıntıya sokacak şu açıklamayı yaptı: "Biz dosyayı incelerken mayıs ayında bir işadamı, üst düzey bir partili aracılığıyla randevu istedi. Tedirgin oldum. Çünkü gelen, Ankara'da müteahhitlik, arsa alım satım işleri yapan, siyasetle de uğraşan bir işadamıydı. Tuzak olabileceği korkusuyla görüşmeyi kayda aldırdım. İşadamı, Çayyolu'ndaki imar değişikliğine Şehir Plancıları Odası'nın açacağı davaya engel olmamı istedi. Karşılığında 'Seçim çalışmalarında kullanırsınız' diyerek maddi destek vaat etti. İşadamının çabası anlaşılır da, bizim siyasilerin aracılığını hazmetmek zor."