BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,09
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad'tan Türkiye'ye uyarı!

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Batılı ülkelerin komplolarına karşı Türkiye'yi dikkat etmesi konusunda uyardı

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suriye konusunda Türkiye’nin Batılı ülkelerin ’karmaşık komplolarına’ dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulundu. 

Lübnan’daki Hizbullah’a bağlı El Manar televizyon kanalına konuşan Ahmedinejad, Suriye halkı ve devletinden reform için bir araya gelip diyalog yoluyla sorunlarını çözmesini istedi.

"BATILILARA İZİN VERMEDEN YAPIN"

"Batılı ülkeler, Libya’ya yaptıkları gibi Suriye’ye de saldırmayı düşünüyor. Suriye hükümeti ve halkı bir araya gelip anlaşmaya varmalılar. Reformlar gerekiyorsa bunu Batılıların müdahalesine izin vermeden kendileri yapmalılar." diyen Ahmedinejad, Batılılar'ın kimseye reform getirmeyeceğini de belirterek," Onlar insanlık için çalışmıyor; para, petrol ve siyası istila için çalışıyor." dedi.

İran devlet televizyonundan da yayınlanan röportajda muhabirin, "Türkiye’nin Suriye’deki gelişmelere karşı tutumu sizin için sürpriz oldu mu? Acaba bu yaklaşım tarzı gelecekteki iki ülke ilişkilerini etkiler mi?" sorusu üzerine Ahmedinejad, "Sürekli Türk yetkililerle temas içindeyiz ve bizim için sürpriz olmadı. Batılıların komploları çok karmaşıktır. Ülkeler, kısa süreliğine onlardan diğeri aleyhine kullanılmaması için dikkatli olmalıdır. Batı, maliyetini bölge ülkelerine ödeterek bölgeye musallat olma peşindedir" ifadelerini kullandı.