BIST 9.839
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.460,44
HABER /  GÜNCEL

İtalya'da Serie A'ya erteleme kararı!

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A), erteleme kararı alındı

Abone ol

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2011-2012 sezonunun başlangıcı, İtalya Futbolcular Sendikası'nın (AIC) grev ilan etmesi nedeniyle ertelendi.

AIC'nin açıklamasında, Serie A yetkilileriyle yapılan görüşmelerde anlaşılamadığı ve futbolcuların sahaya çıkmayacağı belirtildi. AIC Başkanı Damiano Tommasi, İtalyan taraftarlara seslenerek bu durumun bizi de rahatsız ettiğini söylemek istiyorum. Amacımız futbol oynamamak değil, ancak en iyi şartlarda başlamak istiyoruz. İnanın ki, elimizden geleni yaptık'' dedi.

KAPTANLARDAN ORTAK KARAR

Tarafların son olarak grevin engellenmesi için bir yıllık sözleşme üzerinde durulduğu ve bunun üzerinde de anlaşılamadığı kaydedildi. Serie A takımlarının kaptanları, 20 gün önce ligde top koşturan futbolcuların hakları garanti altına alınmadan ligin başlamayacağını bildirmişti. Serie A'daki 20 ekibin kaptanları, kamuoyuna sundukları ortak mektupta, AIC ile Serie A ligi yöneticileri arasında oyuncu haklarını düzenleyen anlaşma yapılmadıkça, 27-28 Ağustos'ta başlaması planlanan 2011-2012 sezonunun start almayacağını ifade etmişti.