BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi'nde vatandaşlar tüm yurtta camileri doldurdu

Abone ol

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilerede boş yer bırakmadı.

Kuran-ı Kerim'de, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla birçok ilde camiler doldu taştı. Binlerce kişi, iftardan hemen sonra camilere akın etti. Erzurum'da kentin tarihi ibadet mekanlarından biri olan Lalapaşa Cami'ye gelenler, 'Bin aydan daha hayırlı' olarak nitelendirilen Kadir Gecesi'nin manevi atmosferini teneffüs ettiler. Tarihi mekanın dolması üzerine, birçok kişi caminin iç avlu ve bahçesine serdikleri seccade ve sergiler üzerinde teravih namazını kıldılar. Teravih namazının ardından Lalapaşa Cami'nde Sakal-ı Şerif, ziyarete açıldı.

İZDİHAM YAŞANDI

Kadir Gecesi dolayısıyla bulunduğu yerden tekbirler eşliğinde indirilen Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

İstanbul'daki camilerde de yoğunluk yaşandı. Binlerce vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan ve Sultanahmet camileri başta olmak üzere birçok camide iftardan önce hazır bulundu. Orucunu açan vatandaşlar, camilere girerek, teravih namazını eda etti, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi. İstanbul'un dört bir yanından gelen vatandaşların en çok tercih ettiği camilerinden biri olan Sultanahmet Camisi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle cami avlusu ve bahçesinde de namaz kılındı, caminin şadırvanında uzun kuyruklar oluştu. Camide düzenlenen özel program, İstanbul Müftü Yardımcısı Alaattin Özkan'ın açılış konuşmasıyla başladı.

95 CAMİ SABAHA KADAR AÇIK

Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan Camisi de doldu taştı. Kalabalık yüzünden bazı vatandaşlar teravih namazı kılmakta zorlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ''Ramazan İstanbul Etkinlikleri'' kapsamında düzenlediği ''Kadir Gecesi Özel'' programında, Beyazıt ve Feshane'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdi. İstanbul'da Kadir Gecesi'nde Adalar'daki Hamidiye Camisi, Beşiktaş'taki Yahya Efendi Camisi, Eyüp Sultan Camisi, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi, Sultanahmet Camisi, Süleymaniye Camisi ve Beyazıt Camisi, Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camisi ve Aziz Mahmut Hüdai Camisi'nin de aralarında bulunduğu 95 cami sabaha kadar açık kalacak.