BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 25. yıl beratı

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında 25. yıl üyelik plaketini aldı. Erdoğan, ''Rahmetli babam sporculuğa devam etmeme müsaade etmedi'' derken Ali Koç, ''Kenan Evren Lisesi'nin kulübümüze devri gerçekleşmiştir'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe'nin kongre üyeliğinde 25. yılını doldurarak hak kazandığı divan kurulu üyeliği için plaketini kulüp başkanı Ali Koç'tan aldı. Ali Koç, Erdoğan'a Fenerbahçe forması hediye etti. Ayrıca Kenan Evren Lisesi'nin arazisi Fenerbahçe Kulübüne verildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yöneticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşıladı.


''Fenerbahçe sevdası gençliğimden bu yana sürüyor''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Divan Kurulu'nda konuşmak için söz alırken şu ifadeleri kullandı; "Bugün biz de kongre üyeliğimizle 25 yılı devirerek yüksek divan kurulu üyeliğine geçmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe yüksek divan kurulu üyeliği, herkesin hayali olan bir ünvandır. Bizim için ayrı bir bahtiyarlıktır. Fenerbahçe kurulduğundan dolayı ülkemizin lokomotifi olmuş bir kulüptür. Tüm branşlarda faaliyet gösteren kulüp Fenerbahçe'dir. Hem içeride hem de dışarıda hiçbir güç Fenerbahçe'yi bu ülkeye hizmet etmekten vazgeçiremeyecektir. İnsanlar siyasi ve sosyal tercihlerini değiştirebilir, görüşlerini değiştirebilir ama asla yapılmayacak şey takım değiştirmektir. Fenerbahçe sevdası gençliğimden bu yana sürüyor. Yüzlerce madalyanın dağıtıldığı organizasyonlarda sadece 1-2 madalyayla dönmekle övünmemeliyiz. En büyük iki eksiğimizden biri altyapı, diğeri de sporcu yetiştirme sistemidir. 17 yılda sporcu yetiştirme sistemimiz cumhuriyet tarihinin en iyi seviyesinde.



''Rahmetli babam sporculuğa devam etmeme müsaade etmedi''

Takım tutmak bir gönül işidir. İnsanın asla yapamayacağı bir şey takım değiştirmektir. Fenerbahçe sevdası bizim gönlümüze çocukluk ve gençlik yıllarımızda düştü. Asla yapamayacağı şeylerden biri takım değiştirmektir. Fenerbahçe sevdası bizim gönlümüze çocukluk ve gençlik yıllarımızda düştü. Rahmetli babam sporculuğa devam etmeme müsaade etmedi, okumamı istedi. Niçin milli takımımız daha başarılı olmasın? Bir asrı devirmiş kulüplerimizin kuruluş tarihleri, dünyadaki örneklerine göre eskidir. Dünyada sporda hak ettiğimiz yerde olduğumuzu düşünmüyorum.



''Gönül ferman dinlemiyor''

Sahanın içinde olmasak da sporla, Fenerbahçe ile olan muhabbetimiz hep devam etti. Görev sürelerim boyunca tüm kulüplere eşit davranmaya çalıştım. Fenerbahçe'nin de gönül dünyamızda yeri asla değişmedi, üstte kaldı. Gönül ferman dinlemiyor. Türk sporuna yaptıkları hizmetlerden dolayı kutlarım. İnşallah biz de Fenerbahçemize gereken desteği verip elimizden geleni yapacağız. Hem tarihi, hem coğrafi mirasımızdan dolayı sporun çok daha ileride bulunması gerekiyor.''

''Bizim oynadığımız dönemde nerede yeşil saha''
Neden kulüplerimiz ve milli takımlarımız çok daha büyük başarılara imza atmasın? 1-2 madalya ile turnuvalardan dönmeyi kabul etmiyoruz.  Sporda hak ettiğimiz yerde olmadığımızı düşünüyorum. Başkan az önce yeşil sahadan bahsederken hemen benim aklıma şu geldi: Bizim zamanımızda yeşil saha yoktu. Her yer toprak. Artık bu yeşil sahalar şimdi beğenilmez hale geldi, çim mi olsun, doğal mı olsun. Bizim oynadığımız dönemde nerede yeşil saha. Toprakta oynuyorduk. Buralarda şöyle bir yuvarlandığın zaman zaten hemen deriler kalkıyordu. Buralardan yeşil sahalara geldik. Bu yeşil sahalar beğenilmez hale geldi.

''Fenerbahçe sadece bir spor kulübü olarak kurulmamıştır''
"Düşünün ki Fenerbahçe'nin artık basketboldaki başarısı yadsınamaz. Bu başarıyı artık devam ettirmemiz lazım. Yüzmede Fenerbahçe'de bir başarısı var, bunu artırarak devam ettirmeli. Kızlarımızın başarıları Fenerbahçe'de farklı bir yerde. Fenerbahçe sadece bir spor kulübü olarak kurulmamıştır. Bu ülkenin istiklaline hizmet etmek için vücut bulmuş bir kulüptür. Tüzüğünde yazsın yazmasın, her kulübün hatırlaması gereken günlerden geçiyoruz. Bireysellik başarıya değil, tam tersine yokluğa götürür. Spor en büyük propaganda araçlarından biridir. Takımlarımızın ve sporcularımızın başarıları, dünyada ülkemizin çok önemli reklamını yapmakta. Bunun bilincinde hareket etmek gerekiyor.

''Cumhurbaşkanı kulüp üyeliğinde 25 yılı tamamladı ve yüksek divan kurulu üyeliği kazandı"
Divan Kurulu'nda Vefa Küçük söz aldı; "Fenerbahçe ve Türk spor tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı kulüp üyeliğinde 25 yılı tamamladı ve yüksek divan kurulu üyeliği kazandı. 12 Cumhurbaşkanımız içerisinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şimdi de Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 6'sı Fenerbahçeli. Bu bizim için iftihardır."



''Aziz Yıldırım da kumpas sonucu cezaevine atılmıştır''

Vefa Küçük sözlerine şu şekilde devam etti; ''2011 yılında bir önceki başkanımız, kulübümüze büyük emekler vermiş Aziz Yıldırım da kumpas sonucu cezaevine atılmıştır. Biz eziyet çeken bir kulübüz. Ama değerlerimizle iftihar ediyoruz. Çok değerli üyelerimiz var. Kalbinde Fenerbahçe sevgisiyle gelecek.''



''O oyu bulamıyorum, belki sizindir''

Küçük, ''Sayın Cumhurbaşkanım, 21 senedir çözemediğim sıkıntı var, bunu çözmek istiyorum. 1998'de bir kongre oldu ve Aziz Yıldırım rakibimdi, 1 farkla kazandı. 1500 üye 1 oya sahip çıktı, Aziz Yıldırım'a tepki ve katkı verdiler. O oyu bulamıyorum, belki sizindir. Merak ettim. Artık Divan üyemizsiniz ve sizin de aidatınızı yatırmanız gerekiyor. Eğer aidatınızı ödemezseniz, divanlara katılamazsınız.'' ifadelerini kullandı.

''Fenerbahçe'nin çatısı altında bizlerle olmasının onurunu yaşıyoruz''
Divan Kurulu'nda konuşma yapan Ali Koç ise şu ifadeleri kullandı; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın asırlık çınar Fenerbahçe'nin çatısı altında bizlerle olmasının onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, kongre üyeliğinin 25. yılını doldurdu ve yüksek divan kurulu üyesi oldu. Bugün tarihi bir gün. Bizi kırmayan Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.


''Düşman kuvvetlerini cephede bozguna uğratan yine Fenerbahçe'ydi''
Fenerbahçeli savaş zamanı ülkesini savunmak için koşar. Fenerbahçeli, vatanını savunmak için koşar. 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi. Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle Anadolu'ya silah taşıyan bu camiaydı. General Harrington Kupası'nı kaldırıp, düşman kuvvetlerini cephede bozguna uğratan yine Fenerbahçe'ydi. Tarih bunun örnekleriyle doludur. 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale'de olduğu gibi forma çıkarıp üniforma giyendir. Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya silah ve mühimmat kaçıran da bu şanlı camiaydı. Barış Pınarı Harekatı'nın tüm kalbimizle yanında olduğumuzu tüm kalbimizle ilan etmiştik. Bütün Mehmetçiklerimize buradan selam gönderiyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.



''FETÖ'ye direnme noktamızda da ülkemizde öncü olduğumuzu düşünüyoruz''

Cumhurbaşkanımızın Fenerbahçeliliği diğer cumhurbaşkanlarımızın takım tutmasından biraz farklı bildiğim kadarıyla. Halkın takımı Fenerbahçe. Fenerbahçe demokrasiye inanır ve demokratik değerlere bağlıdır. Aşağı yukarı 43 bin üyeye sahip olan Fenerbahçe, Türkiye'nin en çok üyeye sahip olan kulübüdür. Fenerbahçe için her daim devletinin yanında olmak Fenerbahçeli olmanın olmazsa olmaz koşuludur. Sayın Cumhurbaşkanımız, biz bu alçak örgüte boyun eğmedik. FETÖ'ye direnme noktamızda da ülkemizde öncü olduğumuzu düşünüyoruz. Mağduriyetimizden sportif olarak avantaj sağlayanlar oldu. Biz adalete güveniyoruz. Geciken adalet adalet değildir ancak er ya da geç çıkacağına inanıyoruz. Hakkımızın teslim edilmesi için sabırla çabalarımızı göstereceğiz.

''Türk sporuna katkı vermek için çok uğraştınız''
Sayın Cumhurbaşkanım, bizi en kötü günümüzde hiç yalnız bırakmadınız, hep yanımızda oldunuz. Her zaman telefonlarımızı açtınız, yasa taslakları hazırlattırdınız ve Türk sporuna katkı vermek için çok uğraştınız. Bunun için size çok minnettarız. Sayın Cumhurbaşkanım, bazı sorunlar olunca sizin kapınıza geldik. Çoğunda bizi yalnız bırakmadınız. Gerektiğinde yasalar çıkarttınız. Sağ olun, var olun. Sayın Cumhurbaşkanım ilk kez buraya geliyorsunuz. Sizi bu akşamki maça davet etmek istiyoruz. Sizi ağırlamaktan onur duyarız. Gelemezseniz de sizi her zaman ağırlamaktan onur duyacağımızı biliyorsunuz. Herkes sizin Fenerbahçeli olduğunuzu biliyor ama Fenerbahçe'nin sizin için tam ne anlama geldiğini, ne kadar değerli olduğunu tahayyül edemiyor. Kariyer planlamanız daha farklı olsaydı, bugün eski bir Fenerbahçe sporcusu ya da yöneticisi olarak aramızda olabilirdiniz."

''Kenan Evren Lisesi'nin kulübümüze devri gerçekleşmiştir''
Bu akşam Konyaspor ile oynanacak maça siz değerli Cumhurbaşkanımızı davet ediyoruz. Eğer gelirseniz çok mutlu oluruz, gelemezseniz de, müsait olduğunuz zaman sizi ağırlamaktan onur duyarız. Aziz Yıldırım'ın başlattığı ve 17 yıldır devam eden bir sürecin sonuna geldik. Kenan Evren Lisesi'nin kulübümüze devri gerçekleşmiştir. Bundan sonra bize düşen görev bu değeri değerlendirebilmektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel klip
Fenerbahçe kulübü, 25 yılını tamamlayan ve Yüksek Divan Kurulu Üyesi olmaya hak kazandığı için yarınki Divan Kurulu toplantısına katılması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kısa film hazırladı