BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'de savaş baltaları çıktı

Şike soruşturmasıyla zor günler geçiren Fenerbahçe'de muhalif isimler savaş baltalarını çıkardı.

Abone ol

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp mevcut yönetimi istifaya çağırdı. Kutlualp ayrıca şike soruşturması sonrası "Fenerbahçe'yi tarikatların ele geçirmek istediğini" iddiası ortaya atan Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın derhal istifa etmesini istedi.

TARAFTARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR

3 Temmuz'dan bu yana yaşanan gelişmelerde Fenerbahçe Kulübü'nün haklarının savunulamadığını ve şu anki yönetimin bu önemli süreci, seyretmekle ya da panikle yaptığı açıklamalarla devlet kurumlarını, yargıyı, emniyeti hedef alarak, taraftarı yanlış yönlendirerek idare etmeye çalıştığını ifade etti

Çırağan Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Kutlualp'in hedefinde yönetim vardı.

ŞİKEYE BULAŞANLAR İŞGÜZARDIR

Fenerbahçelilerin her zaman devletine ve milletine gönülden bağlı olduğunu, Türk adaletinin işleyişinden ve dürüstlüğünden emin olduklarını bildiren Kutlualp, "Bu sürecin sonunda aklanarak bu durumdan daha da güçlenerek çıkacağımıza inancım sonsuzdur. Yüce Türk adaletinin yargılama sonucunda vereceği karar hangi yönde olursa olsun saygı duyacağımız bir karar olacaktır. Şayet iddialardaki gibi şike, teşvik veya teşebbüsler doğru olsa bile, bunları yapmış olanlar var ise bunlar kendi başlarına bu işlere teşebbüs eden işgüzarlardır" şeklinde konuştu.

FUTBOLCULARIN ŞEREFİYLE MÜCADELE ETTİ

Futbolda söz sahibi isimlerin tümümün Fenerbahçe'nin 2010-11 sezonunun ikinci yarısında ortaya koyduğu futboldan övgüyle söz ettiğini ve sarı-lacivertli ekibin galibiyetle tamamladığı 16 maçı da hakkıyla kazandığına inandığını dile getiren Hakan Bilal Kutlualp, "Eğer varsa bazı işgüzarlıkların sahaya yansımadığını ve Fenerbahçeli futbolcuların bunlardan hiç haberi olmadan şerefli şekilde mücadele ettiğini, bu maçlar izlendiğinde de bir kez daha görebiliriz" dedi.

TARİKAT İDDİASI PARANOYADIR

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ı da eleştiren Kutlualp, Günay'ın açıklamalarıyla Fenerbahçe'yi zor duruma düşürdüğünü ve istifa etmesi gerektiğini iddia ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Eğer ki kendisinin söylediği gibi bir 'polis devleti' olsaydı böyle ağır bir sözü söyleme özgürlüğünü hissedemeyeceği gibi bugün dışarıda serbestçe de dolaşıyor olamazdı. Tarikatların, cemaatlerin Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığı ve bu amaçla operasyonun bir takım ihalelerle ilişkilendirilmesi veya siyasi amaç güttüğü iddiaları ise tam bir paranoyadan ibarettir. Bir milyon üye hedefi konuşulduğunda böyle bir endişe duyulmazken niçin bunun şimdi dillendirildiği de çok manidardır. Fenerbahçe Türkiye'nin profiline sahiptir. Herkes, hangi etnik gruptan olursa olsun, renk, dil, din, inanç ayrımı gözetmeksizin Fenerbahçe'ye üye olma hakkına sahiptir.

DİVAN BAŞKANI DERHAL İSTİFA ETSİN

Tüzükte üyeliğin nasıl kazanılacağı çok açıktır ve Balotaj Kurulu da Sayın Aziz Yıldırım'ın 13 yıldır belirlediği kişilerden oluşmuştur ve tam kontrolü altındadır. Bu nedenle Divan Başkanının bu çıkışı da son derece mesnetsiz ve bu olayları taraftarı galeyana getirerek başka mecralara taşımak gayreti ve basiretsizliğinden başka bir şey değildir. Devlet kurumlarını hedef alan açıklamalarıyla ve inançları üstünden politika yaparak Fenerbahçe'yi zor duruma düşürmektedir, derhal istifa etmelidir.

NAKİT AKIŞI İÇİN EMENİKE SATILDI

Fenerbahçe'nin bu dönemde sportif anlamda da iyi yönetilemediğini savunan Kutlualp, Kardemir Karabükspor'dan transfer edilen Emenike'nin hiç maç oynamadan satılmasını ise "Emenike'nin satılmasını, acil nakit ihtiyacının karşılanması için yapılmış bir hamle olarak görüyorum. Önünüzde lig, Şampiyonlar Ligi varken siz ilk satılabilecek malı satmazsınız" diye konuştu. görüşlere katılmadığını belirterek, "Fenerbahçe'de bundan daha kötü bir durum düşünebiliyor musunuz?" dedi. 

ONDAN DAHA BÜYÜK BAŞKANLA ÇIKACAKTIR

Fenerbahçe'nin büyük bir camia olduğunu vurgulayan Kutlualp, "Fenerbahçe'de çok iyi yöneticiler, başkanlar olacaktır. Nasıl Fenerbahçe Aziz Yıldırım gibi bir başkan çıkarmışsa, ondan çok daha büyük başkanları da çıkaracaktır" ifadesini kullandı. Kutlualp ayrıca, kendisinin görev yaptığı dönemde, şike ve benzeri iddialara ilişkin herhangi bir olayın yaşandığını bilmediğini açıkladı