BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonlar Ligi ve UEFA kuraları çekildi

Avrupa çapında her yıl yaşananan kulüpler arası futbol mücadelesinin başlangıcı anlamına gelen Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi eleme turu kura çekimi yapıldı.

Abone ol

İsviçre'nin Nyon şehrinde yapılan kura çekimine UEFA Avrupa Ligi eleme grubunda mücadele edecek takımlar arasındaki eşleşmeler belirlendi.

Turnuvaya katılan Türkiye futbol ligi takımlardan Beşiktaş, Bursaspor ve Trabzonspor'un rakipleri sırasıyla Rusya'dan Alania, Belçika'dan Anderlecht ve İspanya'dan Atletic Bilbao oldu.

Kura çekiminde seri başı olarak yer alan Beşiktaş, rakibi Alania ile ilk maçını 18 Ağustos tarihinde İstanbul'da oynarken, Bursaspor-Anderlecht ve Trabzonspor-Atletic Bilbao eşleşmelerinin ilk maçları da Türkiye'de oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi eleme turunda ilk maçlar 18 Ağustos’ta, ikinci maçlar ise 25 Ağustos’ta yapılacak.

Tur atlayan takımlar 15 Eylül’de başlayacak grup maçlarını oynamaya hak kazanacak.

Kupanın finali 9 Mayıs 2012’de Bükreş’te oynanacak.

Şampiyonlar Ligi eleme grubu kuraları

Türkiye süper ligini geçtiğimiz sezonu lider olarak bitiren Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına doğrudan katılacak.

Bugün yapılan Şampiyonlar Ligi eleme grubu kura çekimi sonrası ortaya çıkan dikkat çeken eşleşmeler Arsenal-Udinese, Bayern Munich-FC Zurich, Twente-Benfica ve Lyon-Rubin Kazan oldu.

Eşleşmelerin ilk maçları 16 Ağustos'ta, rövanş maçları ise 23 Ağustos'ta oynanacak.