BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ODTÜ ile Gökçek arasında savaş!

ODTÜ, Melih Gökçek'i arazilerine göz dikmekle suçluyor. Gökçek ise bir imar planı ile ODTÜ'nün arazisinde yol almayı planlıyor.

Abone ol

ODTÜ, Melih Gökçek'i Ankara'nın son yeşil yerlerinden biri olan arazilerine göz dikmekle suçluyor. Gökçek ise bir imar planı ile ODTÜ'nün arazisinde yol almayı planlıyor. ODTÜ'lüler ise bu imza kampanyası ile dikkat çekmeye çalışıyor.

Facebook üzerinden başlatılan imza kampanyasına şu ana kadar 16.361 kişi katılmış bulunuyor. Katılımların büyük çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor.

İmza kampanyasında şu sözler dikkat çekiyor:

"Herkesin tatilde olduğu bir dönemde büyükşehir meclis gündemine gelecek olan ODTÜ'nün imar planı ile ilgili "sivil toplum kuruluşlarının" istekleri adı altında bir yağmanın önünü açma girişimi mevcut şu anda. 50 kilometre yarıçapındaki metropoliten Ankara içerisinde Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk Kültür Merkezi alanları dışında "yegane saygın alanı" olan ağaçlandırma faaliyetleri ile Ağa Han Ödülü almış ODTÜ'yü çıkarlarına alet etmek isteyenlere, bir eğitim kurumunu daha rant sağlamak amacıyla yok etmeye kalkışanlara karşı herkesi göreve çağırıyoruz. Bir imza da siz atın."

İmza platformuna ulaşmak için tıklayın

HINCAL ULUÇ'UN KÖŞESİNDEN VURDU

Melih Gökçek ile ODTÜ arasında arazi savaşına Hıncal Uluç köşesini bu konudaki bir yazıya açarak ODTÜ'ye destek verdi. Hıncal Uluç'un köşesinden yayınladığı yazı Mimar Ünal Özüak imzasını taşıyor. Başlığı ise Melih Gökçek'in ODTÜ Kompleksi...

ODTÜ'DEN TUĞLA SÖKMEK,
OĞLUNA BAŞKAN YAPMAYA BENZEMEZ

Yazıda Melih Gökçek'in, ODTÜ imara uygun değil iddiasına yanıt veriliyor. ODTÜ'nün bir dönem inşaat işlerinin başındaki kişi olan Mimar Özüak, şunları anlatıyor:

"Hiç safsataya girmeden, bu güzide üniversitenin mezunu ve bir dönem İnşaat İşleri'nin başındaki kişi olarak net söyleyeyim; ÖDTÜ 1956'da özel kanunla kurulmuş, master planı uluslararası yarışmayla elde edilmiş, Belediye mücavir alanı dışında olduğu için tüm inşaatlarını yerel yönetimlerin "imar planları ve buna paralel ruhsatlarına tabi olmadığından" kendi planlamış ve 1960'dan başlayarak yarım asırdır dönemin en üstün inşaat teknikleriyle kendi inşa etmiştir. Her binası Türkiye Cumhuriyet sonrası mimarisinin en seçkin eseridir. Kampus tasarımları dünyanın bütün mimarlık okullarında "case study"olarak okunur, örnek gösterilir.

"ODTÜ'lü duyarlılığı"ndan bihaber Gökçek, epeydir adı yok ya, ortalarda sözüm ona gündem yapacak. Unuttuğu bir şey var; ODTÜ'den tuğla sökmek oğlunu Ankaragücü Başkanı yapmaya benzemez..

Yazının tamamı için tıklayın