BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'de müthiş dayanışma

Volkan Demirel'in “Gönül verenleri zor dönemde kulübümüze desteğe çağırıyorum” sözleri büyük yankı buldu.

Abone ol

Gönül verenleri zor dönemde kulübümüze desteğe çağırıyorum" sözleri üzerine Sarı- Lacivertli taraftarlar harekete geçti. 20 dakika içinde 3547 kart satıldı. Akşam saatlerinde bu rakam 17 bin oldu. Kasaya yaklaşık 2 .5 milyon TL girdi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; şike soruşturması kapsamında sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe’de önce bir grup taraftar, başkan Aziz Yıldırım’ın 1 milyon kart hayalini gerçekleştirmek için bir site kurdu. “www.birmilyonsevda.com” adı altında kurulan bu site dün Aykut Kocaman’ın basın toplantısında vurguladığı ilk konuydu.

Kocaman’ın, Fenerbahçelileri bu sevdaya sahip çıkmaya çağıran sözlerin ardından Volkan Demirel de “Lütfen taraftarlarımız 1 milyon kart kampanyasına, destek versinler. 35 milyon taraftarımız var. Bunlara ihtiyacımız var” dedi.

Fenerium da doldu taştı

Toplantı sona erdiğinde ise Fenerbahçeliler kartlara adeta hücum etti. Tam 20 dakikada 3547 kart satıldı. Fenerbahçe Kulübü’nün telefonları ve Fenerkart’ın satıldığı site çöktü.

Ankara’dan arayan bir kadın taraftar ağlamaklı bir sesle “Ben 50 yaşındayım. Fenerbahçe kart almak istiyorum. Ama alamıyorum ne olur yardım edin” diyerek kulüpteki yetkililere adeta yalvardı.Bu öylesine bir dayanışmaydı ki sadece internet üzerinden değil Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı altında bulunan Fenerium mağazasında da bir yarış vardı.

Kuyruklar oluşturan Fenerbahçe taraftarı 6 yılda 218 bin tane satılan Fenerkart’a büyük ilgi gösterdi. Yetkilileri taleplere yetişemedikleri için satışa bir süre ara vermek zorunda kaldı.

Üç çeşit kart var
20 dakikada 3547 kart satan sarı lacivertliler kasalarına kısa sürede tam 1 milyon TL koydu. Yani Şampiyonlar Ligi’ne katılamamanın faturası olan yaklaşık 20 milyon Euro’nun yüzde beşi yarım saatte karşılandı. İlerleyen saatlerde hem Feneriumlar’da kuyruk arttı hem de Fenerbahçe Kart alanların sayısı arttı. Saatler 24.00’ü gösterdiğinde rakam 17 bin oldu ve kasaya yaklaşık 2.5 milyon girdi. Yetkililer tam gelirin ne kadar olduğu konusunda bilgi vermelerinin mümkün olmadığını belirttiler. Üç çeşit kart çıkartan sarı lacivertliler klasik kartı 35, Gold kartı 100 ve Platinyum kartı ise 350 TL’den satıyor.