BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçede ikinci Denizli faciası

Kadıköy'de 1-0 öne geçen Fenerbahçe üstünlüğünü koruyamadı. Dünyalar kaçtı, top kaleye girmedi. Kaleci Onur Fener'i şampiyonluktan etti.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de solukları kesen 34 haftalık zorlu maratonun sonucunda mutlu sona ulaşan taraf Bursaspor oldu!

Ligin son haftasında Trabzonspor ile kendi sahasında karşı karşıya gelen Fenerbahçe, tribünleri tıklım tıklım dolduran coşkulu taraftarının önünde rakibi ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu Bursaspor'a kaptırdı.

2007-2008 sezonunda yine Daum yönetiminde ligin son haftasında Denizlispor ile deplasmanda berabere kalarak şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'de korkulan oldu ve sarı-lacivertliler Alman teknik adam yönetiminde ikinci kez ligin son maçında şampiyonluk kaybetti. Fenerbahçe'nin golü karşılaşmanın 14. dakikasında Güiza'dan gelirken, Trabzonspor'un golünü 24. dakikada Burak Yılmaz kaydetti.

Sezona TFF Süper Kupa'yı kazanarak giren, mücadele ettiği 3 kulvarın ikisinde (UEFA Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye Kupası) hedeflerine ulaşamayan sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu da kaybederek sezonu kupasız kapattı. Turkcell Süper Lig'i Bursaspor'un ardından ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmek için ön eleme oynayacak.

TEKNİK SÜRPRİZ YOK!

Sezonun son döneminde kadro istikrarını sağlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Daum, Trabzonspor karşısına ideal 11'i ile çıktı. Kalesini her zaman olduğu gibi Volkan Demirel'e teslim eden Alman teknik adam, savunma kurgusunu ise Lugano, Bilica, Gökhan ve Vederson üzerine kurdu.

Orta alanda Mehmet Topuz, Selçuk, Özer ve Emre'ye forma veren Daum, hücum hattını ise Alex ve Güiza'dan oluşturdu. Trabzonspor'da da teknik direktör Şenol Güneş kadroda önemli bir değişiklik yapmadı. Kalede genç Onur'u görevlendiren Güneş, savunma kurgusunu ise Egemen, Giray, Cale ve Serkan'dan oluşturdu.

Güneş, hafta arası yapılan idmanların büyük bir bölümüne katılmayan Alanzinho ve Colman Fenerbahçe karşısında ilk 11'de görevlendirirken, bu oyuncuların yanında Engin, Selçuk ve Burak'ı sahaya sürdü. Fenerbahçe karşısında Trabzonspor'un gol ayağı ise Umut Bulut oldu.

DİĞER HABERLER

YANLIŞ ANONSA BÖYLE SEVİNDİLER

AZİZ YILDIRIM CAMLARI YUMRUKLADI

SARAÇOĞLU'NDA YANLIŞ ANONS SKANDALI

FENERBAHÇELİLER BÖYLE YIKILDI- GALERİ

BİR POZİSYONDA ÜÇ GOL NASIL KAÇTI? AYRINTILARI HABERİN DETAYINDA

[PAGE]

BİR POZİSYONDA KAÇAN ÜÇ GOL!

Karşılaşmaya baskılı başlayan Fenerbahçe, maçın ilk dakikalarında bir gol bularak rahat bir nefes almak istedi. Özellikle kanat bindirmeleriyle Trabzonspor kalesine yüklenen sarı-lacivertlier, maçın 2. dakikasında bir pozisyonda 'üç gol birden' kaçırdı. Vederson'un sol kanattan yaptığı ortaya önce arka direkte Mehmet Topuz isabetsiz bir vuruş yaptı, bu top Güiza'nın önünde kaldı, Güiza vurdu Onur'dan döndü!

Onur'dan dönen topa Özer arka direkte vurdu yine Onur çıkarttı! Solukları kesen bu pozisyonun ardından tempo gitgide yükselmeye başladı! Önce Fenerbahçe bastırdı ardından Trabzonspor! Önce Güiza kaçırdı ardından Alanzinho... Tüyleri diken diken eden müthiş tempo, pozisyonu bol oldukça zevkli bir karşılaşmayı da beraberinde getirdi.

TARAFTAR 'GOL' DEDİ, GÜİZA CEVAP VERDİ!

Tüm taktik planlarının alt üst olduğu sadece yüreğin, kazanma azminin, hırsın ön planda olduğu şampiyonluk maçında Trabzonspor, Fenerbahçe'nin bunaltıcı baskısının arttığı dakikalarda kendi yarı sahasında basit pas hataları yapmaya başladı. Bordo-mavililerin atağa çıkarken kaybettiği toplar, yeşil zemin üzerinde tam da sarı-lacivertlilerin istediği ortamı yaratttı.

Kadıköy'de "Gol gol gol" diye inlerken; Güiza sahneye çıktı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Kadıköy'de deprem etkisi yaratan bu golün ardından oyunu sürklase eden ve rakip kalede müthiş bir baskı kuran Fenerbahçe, taraftarının müthiş desteğini de arkasına alarak yüklendikçe yüklenmeye başladı.

ORTA-ŞUT, GOL VE DEPREM!..

Coşkunun, sevincinin maksimum seviye ulaştığı dakikalarda sarı-lacivertliler Alex'in önderliğinde oyunun kontrolünü eline geçirdi. Baskısını arttıran ve bir önce maçı koparmanın peşine düşen Fenerbahçe, dakikalar 23'ü gösterdiğinde Burak Yılmaz'ın attığı golle adeta şoke oldu.

Burak'ın golünden sonra adeta buz kesen Kadıköy, dakikalar ilerledikçe büyük bir baskı altına girdi. Sağlı sollu ataklar geliştirerek Fenerbahçe savunmasını zorlayan Trabzonspor, bu dakikalarda Alanzinho ve Umut ile yakaladığı pozisyonları gole çevirmedi. Tansiyonun, sinir katsayısının her geçen dakika yükseldiği kritik maçta dakikalar 29'u gösterdiğinde Kadıköy ayaklandı, Bilica vurdu kafayı ama direk gole izin vermedi... İlk yarının son bölümünde risk alan Fenerbahçe, oyuna hakim olmasıan rağmen pozisyon üretmekte zorlandı ve sarı-lacivertliler soyunma odasına 1-1'lik eşitlik ile gitti.

BASKI VE TELAŞ!

Tıpkı ilk 45 dakikada olduğu gibi karşılaşmanın ikinci yarısına da baskılı başlayan Fenerbahçe, orta alanı kalabalık tutarak oyunu rakip yarı alana yıktı. Orta alanda seri paslaşmalarla, rakip yarı alanı geçen ve oyunu kanatlara yayarak katı Trabzonspor savunmasını geçmenin planlarını yapan sarı-lacivertliler ilk etapta bu planında başarılı olamadı. Hücum organizasyonlarında savunma hattından yeterince destek alamayan Fenerbahçe bir yandan gol ararken, diğer yandan da savunma güvenliğini tutmak zorunda kaldı. Dakikalar ilerledikçe artan baskı, sarı-lacivertli oyuncular üzerine telaşı da beraberinde getirdi. Kadıköy'ü dolduran 55 bin kişinin büyük bir düşünce türbülansında girdiği anlarda sarı-lacivertliler Güiza ve Alex ile Onur'un koruduğu yokladı ama beklenen gol gelmedi.

KADIKÖY'DE TİTREYEN VÜCUTLAR EKRAN BAŞINDA İZLENİYORDU.. AYRINTILAR BİR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]



 TİTREYEN VÜCUTLAR!

Soluklar kesildi, hem Bursa'da hem de Kadıköy'de titreyen vücutlar tek bir sonuca kilitlendi. Beşiktaş karşısında skor avantajı yakalayan Bursaspor, Fenerbahçe maçının sonucunu beklemeye başladı! Şampiyonluk bir Kadıköy'e gitti bir Bursa'ya... Dakikalar ilerledi, Trabzonspor'un kontrollü, Fenerbahçe'nin telaşı futbolu tabeladaki skoru değiştirmedi...

Şampiyonluk için tüm riskleri alarak rakip kaleye yüklenmeye başlayan sarı-lacivertliler, 65. dakikada Güiza ile akıl almaz yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

Her şeye rağmen takım olarak oldukça iyi mücadele eden ve şampiyonluk motivasyonu sınırları zorlayan Fenerbahçe, dakikalar 78'i gösterdiğinde Cristian ile gole çok yaklaştı ama bu kez gole üst direk izin vermedi...

Kapanan ve kendi yarı sahasını iyi savunan Trabzonspor karşısında boş alan bulnmakta zorlanan sarı-lacivertliler, tüm riskleri alarak yüklenmeye başladı.

Topun kontrolünü elinde bulunduran Fenerbahçe, rakibe önde basarak bordo-mavilileri adeta bunalttı ancak beklenen gol bir türlü gol gelmedi ve karşılaşma 1-1'lik eşitlik ile sona erdi.

MAÇIN DAKİKA DAKİKA KIRILMA POZİSYONLARI BİR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Bu dakikada ceza alanının sağında topla buluşan Mehmet Topuz'un pasında penaltı noktası üzerinde Güiza'nın gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Onur'dan döndü. Dönen topa ceza alanı içinde sol çaprazda kontrol eden Özer'in vuruşunda, kaleci Onur yine meşin yuvarlağı çeldi ve savunma topu uzaklaştırdı.

5. dakikada Selçuk'un ceza alanın dışından şutunda, kaleci Onur iki hamlede topu kontrol etti.

Aynı dakikada Alanzinho'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan az farkla auta gitti.

6. dakikada soldan ceza alanına giren Alanzinho'nun vuruşunda, kaleci Volkan Demirel iki hamlede topa sahip oldu.

8. dakikada Alex'in sağdan kullandığı serbest atışta, arka direkte topla buluşan Güiza, yakın mesafeden yaptığı vuruşta, topu auta attı.

13. dakikada Alex'in soldan kullandığı korner atışında, kaleci Onur'un tokatladığı topu önünde bulan Mehmet Topuz'un vuruşunda, kale çizgisi üzerinde Selçuk meşin yuvarlağı uzaklaştırarak, önemli bir pozisyonu önledi.

14. dakikada Alex'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Onur'dan dönen topu ön direk dibinde kontrol eden Güiza'nın sağ çaprazdan yakın mesafeden vuruşunda, kalecinin ayağına da çarpan top filelere gitti: 1-0

15. dakikada Güiza'nın ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Onur topu kontrol etti.

23. dakikada soldan Colman'ın ortasında, arka direkte Burak'ın gelişine ayağının içiyle yaptığı aşırtma vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in üzerinden uzak direğin yanından filelere gitti: 1-1

30. dakikada Alex'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Selçuk'un kafasından seken topa Bilica'nın kafayla vuruşunda, yan direğe çarpan topu savunma oyuncuları taca attı.

32. dakikada Emre'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Güiza'nın vuruşunda, top kaleci Onur'da kaldı.

45+1. dakikada Özer'in pasıyla sağdan ceza alanına giren Mehmet Topuz'un yakın mesafeden vuruşunda, kaleci Onur son anda ayağıyla dokunarak meşin yuvarlağı kornere çeldi ve ilk yarı 1-1 berabere sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Karşılaşmanın ikinci yarısına gol bulmak için çıkan Fenerbahçe, ilk dakikalarda rakip kaleye yüklenmesine karşın, Trabzonspor savunmasını ve kaleci Onur'u geçemedi. Karşılaşmada dakikalar ilerledikçe Fenerbahçeli oyuncular ve taraftarlar strese girerken, teknik direktör Christoph Daum, 64. dakikada Selçuk'un yerine Cristian, 65. dakikada Özer'in yerine Deivid'i oyuna aldı. Ancak Trabzonspor'a ikinci yarıda gol atmayı başaramayan sarı-lacivertliler, karşılaşmadan 1-1 berabere ayrılarak, son haftasına lider girdiği ligde şampiyonluğu yitirdi.

İkinci yarıda rakip kalede önemli bir atak geliştiremeyen Trabzonspor, Fenerbahçe atakları karşısında savunmasında açık vermedi. İkinci yarıda sarı-lacivertlilere gol attırmayan bordo-mavililer, İstanbul'da 1-1 berabere kaldı.

47. dakikada sağdan çalımlarla ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün sert şutunda, top yan ağlarda kaldı.

48. dakikada Özer'in pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Bilica'nın vuruşunda, top kaleci Onur'da kaldı.

52. dakikada Colman'dan kaptığı topla hareketlenen Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında, ceza yayı üzerinde Özer gögsüyle meşin yuvarlağı Alex'in önüne indirdi. Brezilyalı futbolcunun ceza yayı üzerinden sert şutunda, top yandan auta çıktı.

54. dakikada Engin'in kendi yarı alanından savunmanın arkasına attığı uzun topta, kaleci Volkan Demirel ceza alanı dışına kadar çıkarak, meşin yuvarlağı Umut'tan önce kontrol etti ve rakip ceza alanına gönderdi.

57. dakikada Alex'in pasında ceza alanının sağ çaprazında topla buluşan Güiza'nın vuruşunda kaleci Onur'un çeldiği topu, pozisyonun devamında savunma kornere attı.

58. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında arka direkte Alex'in kafa vuruşunda, kaleci Onur topu kontrol etti.

64. dakikada Alex'in sağdan ortasında ceza alanı içinde ön direkte Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

66. dakikada Vederson'un soldan ortasında, ceza alanı içinde arka direkte müsait durumda kötü bir kafa vuruşu yapan Güiza topu uzak direğin yanından auta attı.

69. dakikada Emre'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Mehmet Topuz'un vuruşunda, kaleci Onur üzerine yavaş gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.

71. dakikada soldan ceza alanına giren Alex'in vuruşunda, top kaleci Onur'da kaldı.

73. dakikada ceza alanı dışında sağ çaprazda topla buluşan Cristian'ın yerden sert şutunda, top yandan auta çıktı.

75. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Selçuk'un ceza alanına gönderdiği topu kaleci Volkan Demirel, yumruklayarak uzaklaştırdı.

79. dakikada Deivid'in pasıyla ceza alanı dışından topla buluşan Cristian'ın sert vuruşunda, mıçın yıldızı kaleci Onur'un da ellerine çarpan top üst direğe çarparak kornere gitti.

82. dakikada Alex'in soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

84. dakikada ceza alanı içinde Emre ile paslaşan Gökhan Ünal'ın kötü vuruşunda, top kaleci Onur'da kaldı.

90. dakikada soldan ceza alanına giren Gökhan Ünal'ın vuruşunda, kaleci Onur topu kornere çeldi. Aynı dakikada sağdan Alex'in kullandığı korner atışında, arka direkte Gökhan Ünal'ın vuruşunda, top yandan auta gitti.

90 1. dakikada Trabzonspor ceza alanı içinde oluşan karambolde topa en son müsait durumda bulunan Alex'in vuruşunda, top üstten auta çıktı.

90 2. dakikada Deivid'in ceza alanı dışından şutunda, top üstten az farkla auta gitti.

Maç 1-1 bitirken, son haftaya lider giren Fenerbahçe, puan kaybıyla şampiyonluğu Bursaspor'a kaptırdı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Yunus Yıldırım xx, Baki Tuncay Akkın xx, Alper Ulusoy xx

Fenerbahçe: Volkan Demirel x, Gökhan Gönül xxx, Bilica x, Lugano xx, Vederson xx, Mehmet Topuz xx, Emre xx, Selçuk x (Dk. 64 Cristian xx), Özer x (Dk. 65 Deivid x), Alex xx, Güiza x (Dk. 83 Gökhan Ünal x)

Trabzonspor: Onur xxx, Serkan xxx (Dk. 86 Yattara ?), Giray xxx, Egemen xxx, Cale xxx, Burak xx (Dk. 57 Ceyhun xx), Engin xx, Selçuk xxx, Colman xx, Alanzinho xx (74 Murat xx), Umut xx

Goller: Dk. 14 Güiza (Fenerbahçe), Dk. 23 Burak (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Dk. 36 Colman, Dk. 88 Giray (Trabzonspor), Dk. 75 Bilica (Fenerbahçe)