BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPli Tekinden adaylık açıklaması

Gürsel Tekin, CHP'ye "genel başkan" arayışları için net konuştu. İşte Tekin'in son sözleri;

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, bir gazetecinin "Sizin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık için aday olacağı söyleniyor, ne diyeceksiniz?" sorusunu "Kimin aday olacağını parti örgütü belirleyecek, adaylığım söz konusu değil" diye yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, " CHP gibi bir parti lidersiz kalmaz, kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Zeytinburnu'nda Roman-Balkan Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin açılış törenine katılan Gürsel Tekin, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gürsel Tekin, bir gazetecinin "CHP'de genel başkanlığa kimin aday olacağına dair bir belirsizlik var. Sizin aday olmanız söz konusu mu?" şeklindeki sorusu üzerine partilerinde bir belirsizlik olmadığını belirtti.

Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili söylediği sözleri şiddetle kınadığını vurgulayarak, "CHP gibi bir parti lidersiz kalmaz, kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Tekin, "Kılıçdaroğlu'nun veya sizin aday olacağınız söyleniyor, Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna da başkanlık seçimi için sürecin işlediğini, kimin aday olacağını parti örgütünün belirleyeceğini, kendi adaylığının ise söz konusu olmadığı kaydetti.