BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,44
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe suçu hakemlere attı

Fener, yenilginin suçlusunu buldu bile! Daum, kariyerinde ilki yaşadığını söylerken Özdemir hakemleri suçladı.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, kariyerinde daha önce 7 maç üst üste kazanamadığı dönem olmadığını söyledi. Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ise hakem Fırat Aydınus'a tepki gösterdi.


Daum, İstanbulspor'a 2-1 yenildikleri maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin "7 maçtır kazanamıyorsunuz. Daha önce kariyerinizde 7 maç kazanamadığınız oldu mu?" sorusu üzerine, "Hayır, kariyerimde öyle bir şey yaşamadım" dedi.

Karşılaşmanın başında rakip takımı hataya zorlayacak baskıyı kuramadıklarını anlatan Alman teknik adam, şöyle konuştu: "Orta sahada gereksiz top kaybımız oldu ve kontratakla golü buldular. Golden sonra baskıyı arttırdık, gol de attık ama maalesef 'ofsayt' diye sayılmadı. İkinci yarıya Fenerbahçe'ye yakışır şekilde başladık ve fazlasıyla hak ettiğimiz golü attık. Maçın sonuna doğru 2. golü atacağımızdan emindik, ama maalesef Alex'in gördüğü kırmızı kart maçın dengesini bozdu. Ondan sonra rakibin ilk golündeki gibi top kaybımızla rakibi 2. golü atmaya davet ettik. Aslında fazla pozisyonları yoktu, bizim hatalarımızdan pozisyonları oldu. Şimdiye kadar planladığımızdan çok daha az puan elde ettik. Şu an tek hedefimiz Antalyaspor'u yenip, bir seri yakalamak."

Taraftarların bazı oyunculara tepki göstermesiyle ilgili bir soru üzerine Daum, "Takım geriye düştüğü zaman taraftarlarımız büyük bir düş kırıklığına uğruyor ama hangi oyuncuyu sevip sevmediğini bilmiyorum" diye konuştu. Daum, hakemle ilgili konuşmadığını belirterek, "Ancak hakemin verdiği kararları anlamaya çalışıyorsunuz. Güvenilir kararlar vermesini istiyorsunuz ama bugün gördüğümüz şeyler pek anlaşılabilir şekilde değildi" dedi.

Alman çalıştırıcı, "Fenerbahçe bu futbolla şampiyon olabilir mi?" sorusu üzerine, "Şu an oynadığımız futbolla şampiyon olmak çok zor görünüyor. Mutlaka daha iyi futbol sergilememiz gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Daum, Lig Tv'ye yaptığı açıklamada ise mağlubiyetin değişik nedenleri olduğunu söyledi.

Tecrübeli teknik adam, maçın başında tempoyu yüksek tutamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Sonra çok fazla bireysel hatalar yaptık. Oyunu kurarken veya başlatırken basit top kayıplarıyla rakibi kontra atağa davet ettik. Belki ilk yarı birinci golü atabilirdik ve 1-1 yapabilirdik. Deniz'in attığı golde şansızlık vardı. Ofsayt var mıydı yok muydu bilmiyorum. İkinci yarıya çok iyi başladık. 1-1'i fazlasıyla hak ettik. Maalesef Alex'e kırmızı kart var. Orada nasıl verilir anlamıyorum. Basit goller yiyoruz. Rakip takımı gol atmaya davet ediyoruz. Attığımız goller var, ama çok fazla gol yiyoruz."

Christoph Daum, kendilerine bir galibiyet gerektiğini anlatarak, "Hem kendimiz, hem taraftar, hem de yönetim için acilen bir galibiyet lazım. Antalyaspor maçıyla bunu yapmak istiyoruz. Sonra seri galibiyetler almayı amaçlıyoruz" diye konuştu. Bu arada Fenerbahçe, ligin 24. haftasında Antalyaspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına yarın gerçekleştireceği antrenmanla başlayacak.

Özdemir'den Aydınus'a tepki

Fenerbahçe'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan 2-1 mağlubiyetin ardından tepkiler, mücadeleyi yöneten hakem Fırat Aydınus'a yöneltildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, Aydınus'u sert bir şekilde eleştirdi. Özdemir, Aydınus'un bu sezon Beşiktaş ile yaptıkları derbi maçta penaltılarını vermeyerek 3-0 mağlubiyete neden olduğunu savunarak, "Fırat Aydınus maçın başından sonuna kadar kasıtlı hareketleriyle Fenerbahçe düşmanlığını bugün de devam ettirmiştir. Maalesef burada şampiyonluk yolunda çok önemli bir hasar almış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli takımın İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında iyi oynayamadığını kabul ettiklerini, ancak meseleye o açıdan bakmamak gerektiğini anlatan Özdemir, "Burada bariz hakem hataları meydana gelmiştir. Bilhassa bir yardımcısının yaptığı bariz hatalar neticesinde 3 puandan mahrum olduk. İyi oynamadığımızı ben zaten kabul ediyorum. Hatalar olmasaydı belki Fenerbahçe futbol takımı bugün buradan 3-1 gibi bir galibiyetle 3 puan alıp Kadıköy'e dönecekti" diye konuştu.

Başkan vekili Özdemir, Fırat Aydınus'un yönetimi konusunda şunları söyledi: "Rakibimiz oynadığı futbolla bizi yendi. Onları tebrik ediyorum. Hepimizin maçı izlediği gibi başında sonuna kadar hakem Fırat Aydınus ile yardımcılarının yönettiği maçta çok önemli ve maçın neticesine tesir edecek bariz hatalar yapıldı. Maalesef bu hataların çoğunluğu kulübümüzün aleyhine olarak yapılmıştır. İlk yarının son saniyesinde attığımız gol, ofsayt iddiasıyla iptal edildi. Devamında Güiza'nın kaleciyle karşı karşıya kalarak bulacağı gol şansında ise rakip futbolcu sadece sarı kartla cezalandırılmıştır. Bu kartın rengi kırmızı olmalıydı. Devamında ise 79. dakikada Alex'in yaptığı ikili mücadeleyi hepimizde sarı kartın bile fazla olduğu düşüncesi varken, aniden çıkan kırmızı kartla takımımız 10 kişi kalmıştır."

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ise çok sayıda eksiğe rağmen Fenerbahçe karşısında iyi mücadele ederek, önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bu yıl da hedefimiz üst sıralarda yer almaktı. Futbolcularımızı soyunma odasında tebrik ettim. Önemli bir galibiyet aldık" dedi.

Gümüşdağ, Fenerbahçe cephesinin hakeme yüklenmesiyle ilgili bir soruyu ise "Hakemlerle ilgili basına direkt olarak açıklama yapmak istemem. Takdiri kamuoyu versin" diye yanıtladı.

İ.B.B'de yüzler güldü

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'yi 2-1 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, iyi mücadele ettiklerini ve kazandıklarını söyledi.

Avcı, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, ilk yarıda rakiplerine pozisyon vermediklerini belirterek, "Ancak biz de fazla pozisyona girmedik. İkinci yarıda 20-25 dakika Fenerbahçe'nin yükselttiği tempoya cevap veremedik. Top kayıpları yaptık ve yanlış eşleşmeden gol yedik. Ondan sonra oyunu dengeledik. Belki 1-2 kere gittik ama bir gol attık ve kazandık. Takımın mücadelesi ve coşkusu beni mutlu etti" diye konuştu.

Avcı, Fenerbahçe'yi 3. kez Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yenmeleriyle ilgili bir soru üzerine, "Fenerbahçe ile 6 kez karşılaştık, 3'ünü burada kazandık, 1 beraberliğimiz, 2 yenilgimiz var. Burada kazanmamızın özel bir nedeni yok. Oyun oynamaya çalışıyoruz" dedi.

Fenerbahçe'ye takımının 2 golünü de atan İskender Alın ise kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi. İskender, ilk yarıda iyi mücadele ettiklerini ve öne geçtiklerini ifade ederek, "Ondan sonra geri çekilince golü yedik. Ancak hızlı hücumlarda golü bulduk ve kazandık" dedi.

Bir soru üzerine Fenerbahçe'nin altyapısından yetiştiğini anlatan İskender, "Fenerbahçe daha hazır oyuncular istediği için altyapıdan gelen oyuncular başka takımlarda oynuyor. Geçen sene de Turkcell Süper Lig'deki ilk golümü Fenerbahçe'ye atmıştım. Bugün de iki gol attım" diye konuştu.

Bu arada, 25. yaş gününü bugün kutlayan İskender, doğum gününde sarı-lacivertli takıma 2 gol atmanın sevincini yaşadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un bir diğer oyuncusu Cesario da maçta Alex'i iyi kontrol ettiklerine ve Brezilyalı oyuncunun Fenerbahçe'yi organize etmesine izin vermeyerek, maçı kazandıklarını söyledi.