BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.423,01
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklık 20 dereceye çıkıyor

Soğuk bir pazar günü geçirsek de haftaya hava sıcaklıkları artacak. Hatta 20 dereceleri bile görecek.

Abone ol

Türkiye Pazar gününü karayel rüzgarının soğutucu etkisi nedeniyle daha düşük sıcaklıkta geçiriyor. Bugün yağışın en kuvvetli olduğu kesim: Doğu Akdeniz ve Güneydoğu, buralarda su baskını riski var. sıcaklıklar Pazartesi-Salı yükselecek.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da rüzgar karayele döndü, o nedenle bugün hava daha soğuk, yağmur hafif olarak devam ediyor. Ankara da bugün yağmurlu ve soğuk, sonra ısınacak. İzmir'de yağmur kesildi ama soğuk rüzgar dışarıda düne göre daha fazla üşütüyor. Bursa hafif yağmurluyken, Adana'da yağmur bu akşama kadar kuvvetli yağacak.

Marmara'ya karayel yönlü rüzgar, Balkanlar’dan daha soğuk havayı getirdi. Sıcaklık 10 dereceyi fazla geçemiyor. Yağış bugün Trakya ve bölgenin tüm batısında kesilirken, doğusunda hafifleyerek sürecek. Salı günü sıcaklık 20 dereceye çıkıyor.

İç Anadolu'da
dün akşam başlayan yağmur bugün aralıklı yağıyor. Karayel sıcaklığı 8-9 dereceye düşürken, Pazartesi-Salı lodos yine 15 derecenin üzerine çıkaracak.

Ege'nin kıyılarında yağış kesilse de, rüzgar soğuk eserek, düne göre çok daha fazla üşütecek. Marmaris açıklarında karayel yönlü fırtına olacak. Yağış iç kesimlerde de hafifliyor, akşam bölgeyi terk edecek. Sonraki iki günde sıcaklık 20 dereceyi bulacak

Bugün en kuvvetli yağmur güney kesimlere yağıyor. Su baskını riski, Osmaniye, İskenderun, Gaziantep, Kilis arasında şiddetli yağmurla artacak. Ani bir fırtına da çıkabilir. Bu akşam yağış Doğu Akdeniz’de kesilecek.

Doğu Anadolu’da bugün yağmur Malatya, Elazığ ve Bitlis hakkari arasında daha fazla. Diğer kesimler bulutlu ama yağışlar zayıf. Erzurum hafif kar yağışllı.

Karadeniz’de aralıklı yağmurlar bugün de sürdükten sonra Pzartesi, Salı ara verecek. Sıcaklık sonraki iki gün artacak. Ama hafta ortası hızlı bir soğuma boluya kar yağışı getirebilir.