BIST 10.274
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,86
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Karabükspor maçı geniş özeti / 22 Aralık 2013

Karabükspor Fenerbahçe maç sonucu, golleri ve geniş özeti 22 Aralık, Fenerbahçe Karabükspor'la karşılaştı, Fenerbahçe Karabük'ten puan çıkaramadı,

Abone ol

Spor Toto Süper Lig 16. haftasında lider Fenerbahçe deplasmanda Kardemir Karabükspor'a konuk oldu. Ev sahibi Karabükspor, lider Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. 
 
Karabük'teki mücadelenin ilk dakikaları tarafların yüksek temposuna sahne oldu. Rakip yarı sahada buldukları geniş alanları kullanan her iki takım da gol için açık aradı.

Defansın arkasına atılan paslarla etkili olmaya çalışan Karabükspor bu isteğini 12. dakikada gole çevirmeyi başardı. Samba Sow'un pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Joseph Akpala, ilk şutunda kaleci Volkan'ı geçemese de ikinci vuruşunda topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

Gol sonrası oyun düzeninde değişikliğe giden Fenerbahçe orta sahada yaptığı kısa paslarla topu forvet hattına daha iyi taşımaya başladı. Duran topta Egemen ile gole yaklaşan sarı-lacivertliler Emenike ile de Karabükspor kalesinde tehlikeli oldu.

Kardemir Karabükspor'un ilk dakikalarda gösterdiği arzu ve isteğin azalmasını iyi değerlendiren Fenerbahçe oyun kontrolünü iyiden iyiye eline geçirdi. Devrenin sonuna gol için yüklenen Ersun Yanal'ın öğrencileri skora eşitliği getirdi.

40. dakikada Sow'un pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Cristian çok şık tek pasla savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Emenike'yi kaçırdı. Sağ çaprazda topla buluşan Emenike vuruşunda Waterman'i mağlup etti. Gol öncesi Fenerbahçe 62 saniye boyunca topu rakibe vermedi ve 23 pas sonrasında Emenike ile skoru eşitledi.

Eski takımına karşı gol kaydeden Nijeryalı forvet sevinç gösterisi gerçekleştirmedi ve Karabük taraftarına dönerek 'Özür dilerim' ifadesinde bulundu.

Karşılıklı gollerle sona eren ilk 45 dakikanın ardından ikinci yarının başında Kardemir Karabükspor, taraftarına adeta diz dövdürttü. Önce Akpala düzgün şutunda kaleci Volkan'a takılırken sonra İlhan Parlak yüzde yüzlük pozisyonda cılız bir vuruş yaparak takımını golden etti.

Dakikalar 69'u gösterirken Karabük'ten bir gol sesi daha geldi. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Hamroun, vuruşunu gönderdi ancak topa Caner Erkin ceza sahası içerisinde elle müdahale edince maçın hakemi Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen İlhan Parlak hata yapmadı ve Volkan'ı mağlup etti: 2-1.

İkinci 45 dakikada rakip sahada daha çok görünen, daha çok konsantre olan ve golü bulan Karabükspor 2-1 sonrası kısa süreli bir şok yaşayan Fenerbahçe kalesini zor anlar yaşatmaya devam etti. Üst üste uygun pozisyonlar yakalayan Tolunay Kafkas'ın öğrencileri son vuruşlarda yetersiz kaldı.

Kardemir Karabükspor kalan dakikalarda Fenerbahçe'ye şans tanımadı ve güçlü rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçla Karabükspor 26 puana yükselirken Fenerbahçe zirvede 38 puanda kaldı.   

Kardemir Karabükspor: 2 - Fenerbahçe: 1 

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Adil Sinem, Ekrem Kan

Kardemir Karabükspor: Waterman, Uğur Uçar, Yiğit İncedemir, Mabiala, İshak, Sow, Furkan Özçal, Ahmet İlhan Özek, Hamroun, İlhan Parlak, Akpala

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk, Kuyt, Cristian, Sow, Emenike 

Goller: Dk. 13 Akpala, Dk. 69 pen. İlhan  (Kardemir Karabükspor), Dk. 40 Emenike (Fenerbahçe)