BIST 10.291
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  DÜNYA

O olayı yakından takip edecekler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya polisinin sadece elinde çekiç ve bıçak var diye hasta bir insanı vurarak öldürmesinin meşru müdafa...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya polisinin sadece elinde çekiç ve bıçak var diye hasta bir insanı vurarak öldürmesinin meşru müdafaa sayılamayacağını belirterek, Almanya’da polis tarafından vurularak öldürülen Emrah Kara olayının takipçisi olduklarını kaydetti.
Almanya’da bir Türk vatandaşının öldürülmesi ile ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nde Emrah Kara adlı vatandaşımızın öldürülmesi hepimizi üzmüştür. Allah rahmet etsin. Hasta olduğu halde Emrah Kara’nın polis kurşunu sonucu ölmesi; açıkça yaşam hakkının ve hukukun bizzat polis tarafından ihlalidir. Polisin sadece elinde çekiç ve bıçak var diye hasta bir insanı vurarak öldürmesi meşru müdafaa sayılmaz. Alman hükümetinden ve yetkililerden bu ölüm hadisesinin şüpheye yer bırakmayacak bir şekilde aydınlatılmasını bekliyoruz. Türkiye olarak bu konudaki soruşturma ve yargılamanın hukuka uygun ve adil sonuçlanmasının takipçisidir” dedi.
Bozdağ, vatandaşının hukukunu dünyanın neresinde olursa olsun korumak ve savunmanın Türkiye’nin doğal hakkı olduğunu da kaydetti.
(İHA)