BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.417,08
HABER /  DÜNYA

Galatasaray, Trabzon’u mağlup etti

Beko Basketbol Ligi 11. Hafta mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladığı Trabzonspor Medical Park’ı 87-8...

Abone ol

Beko Basketbol Ligi 11. Hafta mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladığı Trabzonspor Medical Park’ı 87-81’lik skorla mağlup ederek sekizinci galibiyetini elde etti.
Galatasaray Liv Hospital karşılaşmaya Ender Arslan - Cenk Akyol - Malik Hairston - Milan Macvan - Pops Mensah Bonsu ilk beşiyle başladı. Paul Stoll - Can Maxim Mutaf - Kirk Penney - Önder Külçebaş - Jack Cooley beşiyle mücadeleye çıkan Trabzonspor Medical Park, maçın ilk dakikalarında Can Maxim’in sayılarıyla skorda önde kaldı. Ender Arslan’ın devreye girmesiyle TV molasına 13-11 Galatasaray Liv Hospital üstünlüğüyle girildi. Macvan ve Erceg’den gelen katkıyla farkı açan ev sahibi ekip ilk 10 dakikalık bölümü 24-18 önde kapattı.
İkinci çeyrek başında Galatasaray Liv Hospital, Sinan Güler’in üçlükleriyle farkı açmaya çalıştı. Kaya Peker’in aldığı hücum ribaundlarıyla maçta kalmaya çalışan Trabzonspor Medical Park, Penney ve Stoll’un sayılarıyla farkı kendi lehine arttırdı. Macvan’ın çabalarıyla oyunda fark tek hanelerde devam etti. Devre 41-48 Trabzonspor Medical Park lehine sonuçlandı.
Üçüncü çeyreğe Galatasaray Liv Hospital, Pops Mensah Bonsu ile etkili olarak başladı. Stoll’un yaptığı asistlerle Trabzon temsilcisi önde kalsa da Sinan ve Erceg’in üçlükleriyle çeyrek sonunda 6-0’lık seri yakalayan Galataray Liv Hospital skoru eşitledi. Son çeyreğe 66-66’lık beraberlikle geçildi.
Üçüncü çeyrek sonunda yakaladığı seriyi devam ettiren Ergin Ataman’ın ekibi oyundaki üstün taraf olurken farkı da açmayı başardı. Jack Cooley ile maçta kalmaya çalışan Trabzonspor Medical Park’ın öne geçmesine izin vermeyen Galatasaray Liv Hospital mücadeleyi 87-81 galibiyetle kapattı.

BASIN TOPLANTISI
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, "Zor bir maç olacağını zaten bekliyorduk. Kısa sürede oynanan maçlarda teknik ve taktik olarak herhangi bir hazırlık yapamıyoruz. Trabzonspor ve Hakan Demir’i kutluyorum. Bizi çok iyi analiz etmişler. Teknik, taktik ve mücadele olarak çok üst düzey bir oyun oynadılar. İlk yarıda anlamsızca çalınan teknik fauller vardı. Cenk topu hakeme fırlatmadı. Burada üst üste çalınan teknik fauller bizi gerdi. O çeyrekte sayılarını faul atışlarından buldu Trabzonspor. Böylece devreyi 7 sayılık farkla geride kapattık. İkinci devreye geldiğimiz zaman; çok daha arzulu ve agresif savunma yapan, hücumda da daha sakin oynayan bir Galatasaray Liv Hospital vardı. Burada herkes üstüne düşeni çok iyi bir şekilde yaptı. 6 oyuncumuzun çift haneli skor ürettiğini görüyoruz. Ligde çok çetin bir mücadeleyi galibiyetle bitirdik. Arroyo’nun gribal enfeksiyonu var. 2-3 gündür kendini iyi hissetmiyor. Bu sabaha bana iyi olmadığını söyledi. Ancak korkulacak bir şey yok. Uşak maçında oynayacağını düşünüyorum" dedi.
Sarı-kırmızılı basketbolcu Göksenin Köksal da kendileri için çok önemli bir maç oynadıklarını belirterek, "Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Yoğun bir maç trafiğinde zorlu bir karşılaşma oynadık. Bayern Münih maçından sonra kazanmamız önemliydi. Trabzonspor’u tebrik ediyorum, çok iyi basketbol oynadılar. Basit hatalar yapsak da maçı çevirmeyi bildik" diye konuştu.
Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Hakan Demir ise iyi maç olduğunu ifade ederek, "İzleyenler her şeyden önce iyi bir maç seyretmişlerdir diye düşünüyorum. Skor gücü yüksek takımlar karşılaşınca zevkli bir maç oldu. Deplasmanda bu kadar fazla sayı yerseniz kazanma şansınız zor oluyor. İkinci yarıda Galatasaray’ın taktiksel değişikliklerine cevap veremedim ve oyun farklılaştı. Her iki takımı da tebrik ediyorum, ellerinden geleni yaptılar. Hakemlerin ilk yarıda çaldığı teknik faullerle maçın kaderini değiştirdiklerini düşünüyorum. Bence üstünde durulması gereken pozisyonlar değildi. Buradan puansız dönüyoruz, bu bizi üzüyor ancak yapacak bir şey yok" dedi.
Bordo-mavili oyuncu Önder Külçebaş ise, "İlk başta kazanabileceğimiz bir maçtı. Kaybettiğimiz için üzgünüm. Ender’in pick and roll oyunlarını durduramadık. Fenerbahçe ile önemli bir maçımız var. Telafiyi orada yapacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)