BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.456,13
HABER /  DÜNYA

Sağlık Bakanlığı o haberleri yalanladı

Sağlık Bakanlığı, osteopetroz tanısıyla tedaviye alınan Berk bebek için yurtdışından ilik bulunduğu fakat SGK’dan ödenek beklendiği haberler...

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, osteopetroz tanısıyla tedaviye alınan Berk bebek için yurtdışından ilik bulunduğu fakat SGK’dan ödenek beklendiği haberlerini yalanladı.
Sağlık Bakanlığı’nca, "Sosyal Güvenlik Kurumuyla yapılan görüşmede, ’Berk bebek için acil koduyla taramaların yapıldığı, işlemlerin devam ettiği, ödenek ile ilgili sorun olmadığı, muhasebe birimine ödemenin yapılması için talimat verildiği’ bilgisi alınmıştır" denildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, basında “3,5 aylık Berk bebeğe uygun iliğin yurtdışından bulunduğu, ancak SGK’dan ödenek beklendiği ve bebeğin durumunun acil olduğuna” dair haberler yer aldığı kaydedilerek açıklama yapılmasına gerek duyulduğu vurgulandı.
Açıklamada, Bakanlığın, SGK ile gerekli görüşmeleri yaptığı belirtilerek şöyle denildi:
"Sosyal Güvenlik Kurumuyla yapılan görüşmede, ’Berk bebek için acil koduyla taramaların yapıldığı, işlemlerin devam ettiği, ödenek ile ilgili sorun olmadığı, muhasebe birimine ödemenin yapılması için talimat verildiği’ bilgisi alınmıştır.
Bakanlığımız bu hastamızda olduğu gibi bu durumda olan diğer hastalarımızın da durumunu yakından takip etmekte ve süreçleri kolaylaştırmak adına gerekli adımları atmaktadır.
Basında çıkan haberlerin veriliş tarzı mevcut hastalarımızı olumsuz yönde etkilemekte ve motivasyonlarını bozmaktadır. Bu hassas konuda basın mensuplarımızın da gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz"
(İHA)