BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.439,57
HABER /  DÜNYA

Eyüpspor’un binasını bastılar

Spor Toto 2. Lig takımlarından Eyüpspor’un bugün evinde İskenderun Demir Çelikspor ile oynadığı maçın ardından Eyüpspor Kulübü Başkanı Şevke...

Abone ol

Spor Toto 2. Lig takımlarından Eyüpspor’un bugün evinde İskenderun Demir Çelikspor ile oynadığı maçın ardından Eyüpspor Kulübü Başkanı Şevket Sever, bir grup taraftarın saldırısına uğradı. Öfkeli taraftarlar, ardından kulüp binasını bastı.
Eyüp Stadı’nda 1-1 beraberlikle tamamlanan karşılaşmanın ardından 15-20 kişilik taraftar grubu, stattan ayrılan Eyüpspor Kulübü Başkanı Şevket Sever’e önce sözlü saldırıda bulundu. Başkan Sever’i darp eden saldırganlar, daha sonra kulüp binasını bastı. Kulüp binası içindeki eşyaları dağıtan öfkeli taraftarlar, futbolcular ve kulüp çalışanlarına saldırdı. Bazı futbolcuların kulüp binasında yemek yiyen çocukları da saldırgan taraftarların arasında kaldılar. Küçük çocuklar, saldırganların arasından güçlükle kurtarıldı. Olay sonrasında kulüpteki birçok eşya kullanılamaz hale gelirken, olay yeri inceleme ekipleri tahkikat başlattı.
Olayla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Eyüpspor Kulübü Başkanı Şevket Sever, bu saldırganların gerçek Eyüpspor taraftarlarıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Yıllardır kulüp üzerinden nemalanan az sayıdaki bu grup, bedava biletlerini ve paralarını kestiğimiz için saldırıya geçti. 5-6 haftadır maçlarda şahsıma ve yöneticilerimize yönelik ağza alınmayacak küfürler ediyorlardı. Birçoğunun çeşitli suçlardan sabıkası bulunuyor. Emniyete bu konuda şikayette bulunmuştuk. Yasaklı olmalarına rağmen stada girebiliyorlar. Sporla ve taraftarlıkla alakası olmayan bu kişiler, ellerini kollarını sallayıp kulübümüzün içine kadar girebiliyorlar. Emniyet yetkililerinin bu konuyu ciddiye almalarını istiyoruz. Pazartesi günü Spor Bakanlığı’na, Emniyet Müdürlüğü’ne başvuracağız” dedi.
(İHA)