BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Göstericilere biber gazıyla müdahale

Kadıköy’de düzenlenen Kent Mitingi’nde polis, kendisine saldıran göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Çok sayıda vatan...

Abone ol

Kadıköy’de düzenlenen Kent Mitingi’nde polis, kendisine saldıran göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Çok sayıda vatandaş ve eylemci biber gazından etkilenirken, bir kadın kalp rahatsızlığı geçirerek hastaneye kaldırıldı.
Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen Kent Mitingi normal bir şekilde başladı. Arama noktalarından geçen gruplar, miting alanına girdi. Bu sırada üzerlerini aratmak istemeyen bir grup gösterici, arama noktasında polise taşla saldırdı. Bunun üzerine polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Yaşanan arbedede çok sayıda gösterici yere düşerken, bir çok vatandaş da biber gazından etkilendi. Bir kadın ise kalp rahatsızlığı geçirerek hastaneye kaldırıldı. Bazı göstericilerin bir bankanın camlarını kırdıkları ve ayakkabı attıkları görüldü. Mitingi düzenleyen platform üyeleri, göstericileri sık sık polise taş atmamaları yönünde uyardı. Yaklaşık yarım saat süren olayların ardından miting kaldığı yerden devam etti.
(İHA)