BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  DÜNYA

Yanlışlıklar varsa, bunu ortaya hukuk çıkartacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yolsuzluk operasyonlarına ilişkin, "Biz büyük bir camiayız, Türkiye büyük bir devlet. Yanlış...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yolsuzluk operasyonlarına ilişkin, "Biz büyük bir camiayız, Türkiye büyük bir devlet. Yanlışlıklar varsa, bunu ortaya hukuk çıkartacak. Bunu beklemeden ön değerlendirmelerle yapılacak olan tüm hükmü tesis etme çalışmaları son derece yanlıştır düşüncesindeyim" dedi.
Bursa’nın Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesinde İkizler Börek’in yeni şubesinin açılışı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yapıldı. Kurdele kesiminin ardından Bakan Çelik, hizmete açılan işyerini gezdi. Çıkışta açılışa özel yapılan pastanın kesimini yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerde ülke gündemindeki yolsuzluk operasyonuna ilişkin Bakan Çelik, olaylarla ilgili süreç beklenmeden yönetimin mahkum edilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Herkes Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu söylüyor. Türkiye’de yanlış yapan kimse hukuk devletinde karşılığını bulur. Ama şimdi böyle bir süreç beklenmeden, birinci günden itibaren tümden Türkiye yönetimi mahkum edildi. Mahkum edilmeye çalışılıyor. Tümden değerlendirmeler yapılıyor. Sonuçtan başa doğru hareket ediliyor. Bunlar son derece yanlış şeylerdir. Yani birinci gün birinci dakikadan itibaren başta başbakanımız olmak üzere herkes söyledi. Biz büyük bir camiayız, Türkiye büyük bir devlet. Yanlış varsa, bunu ortaya hukuk çıkartacak. Bunu beklemeden ön değerlendirmelerle yapılacak olan tüm hükmü tesis etme çalışmaları son derece yanlıştır düşüncesindeyim" diye konuştu.

"YANLIŞLIKLAR NEYSE ORTAYA ÇIKSIN"
"Daha sükunetle olayların izlenmesinde ben yarar görüyorum" diyen Çelik, Türkiye’nin 11 yıl içinde büyük kazanımlar elde ettiğine işaret ederek, "11 yıl içinde bu kazanımları seçim arefesinde toptancı mantıkla yok etmeye çalışmak, ülkeye yapılacak en büyük yanlışlıktır. Bu, meydana gelen veya muhtemel olaylar neyse üzerine gidilmesinin anlamını taşımaz. Ama netice itibariyle ülke 76 milyon. Bu kazanımların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Yapılacak tüm değerlendirmeler ve çalışmalar lokal olarak olaylarla ilgili olması gerekiyor. Tüm değerlendirmelere dikkat ederseniz, ülkenin bütününü, birliğini, istikrarını hedef alacak şekilde büyütülüyor, abartılıyor ve geliştiriliyor. Ben ne yanlış varsa bu yanlış üzerine gidilsin. O yanlışlıklar neyse ortaya çıksın. Yargı da gereğini yapsın inancı içindeyim" dedi.
Gazetecilere Emniyet Müdürlüğüne girişin yasaklanmasına ilişkin soru üzerine Bakan Çelik, "Bilemiyorum. Ben bugün annem ve babam rahatsızlığı dolayısıyla Bursa’ya geldim. Bu yüzden İstanbul’dan buraya geldim. Ankara’da ilgili birim ve bakanlıklarla görüşme imkanım olmadı. Bilemiyorum. O boyutları takip etme imkanına sahip değilim. Yorum yapmam mümkün değil" şeklinde cevapladı.

"ÜLKEYİ SEVENLERİN KAVGA ETME LÜKSÜ YOK"
Hükümet ve cemaat arasındaki gerilim iddialarına ilişkin Bakan Çelik, "Ülkeyi sevenlerin kavga etme lüksü yok. Ben sağ duyunun aklı selimin hakim olması düşüncesi içindeyim. İnşallah kısa süre içinde aklı selim hakim olur. Herkes kendi görevini ve hizmet alanını sürdürür" dedi.

"KIDEM TAZMİNATI RAFTA KALMAYA DEVAM EDECEK"
Kıdem tazminatı ile ilgili gelişmeye ilişkin Bakan Çelik, "Kıdem tazminatıyla ilgili son bir değerlendirmeyi taraflarla birlikte yaptık. Şunu net ifade edelim. Tarafların bu konuda henüz istediğimiz noktada olmadıklarını gördük. Dolayısıyla kıdem tazminatı meselesi, çarşamba günü yaptığımız toplantı ile rafta kalmaya devam edecek. Ama seçimlerden önce süreç elverirse, taşeron uygulaması ile ilgili orada yaşanan haksızlıkları gidermeye ve yargı kararlarına dönük bir çalışmayı parlamento önüne getirme gayreti içinde olacağız. O konuda bir alt yapı çalışmamız hazır zaten" ifadelerini kullandı.
(İHA)