BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Kılıçdıroğlu’ndan soruşturma yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer çeteyi siz sokakta kurarsanız, onu bir şekliyle çözersiniz. Çete bürokraside oluşursa çözersiniz...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer çeteyi siz sokakta kurarsanız, onu bir şekliyle çözersiniz. Çete bürokraside oluşursa çözersiniz. Ama Bakanlar Kurulu’nda oluşursa orada zorluğunuz vardır. Geldiğimiz süreç budur” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Parti Meclisi toplantısı öncesinde konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul’da yapılan ’yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonuna ilişkin konuştu.
Türkiye’nin kendi tarihinde böyle bir olayla bugüne kadar karşılaşmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Osmanlı tarihi de dahil dünyada da böyle bir olay yaşanmamıştır" dedi.
Yolsuzluğun tek başına yapılacak bir iş olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “İçinde bakanların, oğullarının, iş adamlarının olduğu bir tablo. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki. Üç önemli ayağı var yolsuzluğun. Önce yolsuzluğa izin verecek kirli bir siyasetçiye ihtiyaç var. İkinci ayağı o siyasetçinin emrindeki bürokratlar. Yeteri kadar kirli bürokrata ihtiyaç var. Üçüncü ayağı devleti hortumlamayı iş edinen kirli iş adamı. Biz buna şeytan üçgeni diyoruz. Siyasetçi var mı var, bürokrat var mı var, iş adamı var mı var. dört bakanın adının karıştığı, çocuklarının adının karıştığı ciddi bir olay var. sıradan bir olay değil, örgütlü bir olay. Bilinçli bir olay. Devleti hortumlayan bir yapı var karşımızda" ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorulacak 3 soru olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu sorularını şöyle sıraladı:
"- Bütün istihbarat örgütleri senin elinde, devletin içinde çete olduğunu, senin bakanlarına operasyon yapıldıktan sonra dillendirmenin ne kadar doğru. Böyle bir çete varsa neden bugüne kadar söylemedin? Yeni çıktıysa 11 yıldır iktidarsın hiç mi haberin olmadı.
- Bir kamu bankası genel müdürünün evinde ayakkabı kutusunda milyon dolarlar bulundu. O eve, o ayakkabı kutusunun içine çeteler mi yerleştirdi. Bakan oğullarının evindeki milyonlarca Auro’yu doları, para sayma makinalarını, kasaları çeteler mi yerleştirdi.
İçişleri Bakanı, adı yolsuzluğa bulaşmış oğlu ile konuşurken, oğlum dikkatli ol diyor telefon konuşmasında. Bu konuşmaları çeteler mi yaptırdı? Yolsuzluğu ortaya çıkaran ve sadece savcının emrini yerine getiren polisler var. Bakanların ilk yaptıkları iş polisleri görevden almak. Neden görevden alıyorsun? Onlar da mı çete üyesi? Bu örtülecek türden yolsuzluk değil.”
Hukuk çevrelerine seslenen Kılıçdaroğlu, “Oluşturulan yeni yolsuzluğun üstünü örtme yönetmeliklerini dikkate almaları gerekiyor. Defalarca söyledim bir kez daha söylüyorum. Bu ülke de çete varsa, çeteyi görmek istiyorsa Bakanlar Kurulu’nu toplasın sağındaki solundaki 4 bakana baksın” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, “Son sorum helal paranın ayakkabı kutusunda ne işi var? Devletin bankası duruyor, banka emrinde nasıl olur da bu parayı evinde tutuyorsun. Acı olan Başbakan’ın bu parayı savunuyor olması. İçişleri Bakanı, oğlunun gözaltına alındığını televizyondan öğrenmesinin acı bir olay olduğunu söylüyor. Sen utanmadın mı oğluna yolsuzluğa yönlendirirken?” şeklinde konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan’ın yolsuzlukları savunduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Siyaset kirlilikleri arındırılması. Her kuruluşun hesabını siyaset kurumu halkına vermeli. Bunların gözünü kaç lira doyuracak acaba? Milyon dolarlarla doymuyorlar. Başbakan ahlaktan bahsediyor. Hangi ahlaktan bahsediyorsun. Ahlaksızlığın bu kadarını Türkiye tarihinde görmedim ben. Bize her türlü eleştiri yapılabilir ama bir konu da kimse eleştiri yapamaz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kul hakkı yemeyiz".
(İHA)