BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe hükümeti göreve çağırdı

Ali Koç, yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından açıklama yapan asbaşkan Ali Koç, TFF'nin bu süreçte dik duramadığını ve Fenerbahçe'nin hakkını koruyamadığını söyledi.

Koç, bugün yaptığı açıklama ile Federasyon'a suçlamalarda bulunmaya devam etti. Ancak sözlerinde dikkati çeken bir nokta vardı. Ali Koç, Federasyon'un bu işin içinden çıkamadığını belirterek, devleti 'Fenerbahçe'yi düştüğü kaostan çıkarmak için' göreve çağırdı.

 FENERBAHÇE İSTİFASINI KABUL ETMEDİ
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulunun bugün yaptığı toplantıda, başkanvekili Nihat Özdemir'in istifası kabul edilmedi. Yönetim kurulunun Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bulunan kulüp binasında gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararla, Özdemir'in istifasının kabul edilmediği açıklandı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

BANK ASYA TALEBİMİZ OLMADI

TFF'ye düşürülme talebinde bulunmadıklarını ancak sadece rica ettiklerini ifade eden Ali Koç, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Bank Asya 1. Lig'e düşürülme talebi olmamıştır ve olmayacaktır. TFF, UEFA'nın baskı ve şantajları karşısında dik duramamış ve Fenerbahçe'yi men etmiştir. Biz TFF'ye doğru olanın, Bank Asya'ya düşürülme olduğunu söylemişizdir" dedi.

Sezona Spor Toto Süper Lig'de devam etmeleri halinde, sezon içerisinde farklı bir karar çıkabileceğini de söyleyen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Bu sezon şampiyon olursak, Avrupa'ya gidebileceğimiz de şüpheli. Bir sezon kaybetmek yerine, Bank Asya'ya düşürülmezsek, iki senemizi kaybedebiliriz. Her gün ölmektense bir gün ölmeyi tercih ederiz dedik. 2 sezon birden kaybetmek istemiyoruz"

Koç ayrıca "Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun ligden çekilme hakkı yoktur. Genel Kurul'a da yeterli vakit yoktur. Eğer ligden çekilirsek, iki sezon kaybederiz. Belli sayıda maça çıkmadığınız zaman da küme düşürülüyorsunuz ancak yine iki sezon kaybediyorsunuz. Ligden çekilme kararı almamız söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

İşte Ali Koç'un açıklamalarından satırbaşları;

"Fenerbahçe Yönetim Kurulu, takım ve oyuncular 3 Temmuz'dan beri yaşananlar nedeniyle kenetlenmiş ama muameleler nedeniyle patlama noktasındadır. Tüm kurum ve kişilere saygılı davranmak istiyoruz. Kulübün çıkarlarını korumaya çalıştık. Gördük ki bağırıp çağırmadan olmuyor.

Hisselerimiz manipülasyona açık kalacak gibi duruyor. Son olarak da bize yaşatılanlar nedeniyle Fenerbahçe taraftarının da 1. Lig maçlarının nasıl ceyran edeceğini bilmediğimiz için rica ettik.

Ya bizim çıkışımızın boş olduğunu düşünüyorlar ya da bizim süreci bilmediğimizi düşünüyorlar. Bunlar tamamen gerçek dışı olaylardır. Biz kendilerine böyle bir çıkış yapmamızın normal olmayacağını ricamızın onlar tarafından yerine getirilmesini kendilerine aktardık. Buna rağmen yazı yazmadılar demeleri çok yanlış ve yetersiz. Bakan yardımcıları ile görüştük ve yazı veremeyeceğimizi söyledik.

FİNANSAL AÇIDAN SIKINTIYA GİRDİK

Bu süreç Fenerbahçe'yi finansal açıdan da etkiledi. Bunun düşmesi bizim banka teminatlarımızı da etkiledi. Böylece finansal manevra alanlarımız da daraldı. Bu alanda sis perdesi aralandıktan sonra bunların da düzeleceğini eminim. Bunu aşacağımıza gönülden inanıyoruz. Bu konuyu da taraftarlarımızın kulübü sahiplenmesinden dolayı açıkladık. Taraftarlarımızdan rica ediyoruz. Lütfen hukuk çerçevesinde tepkilerinizi gösterin. Bize yapılanlar milyonlarca insanın umudunu kırdı, rencide etti.

Bu taraftar bir camiaya nasıl sahip çıkılır göstermeye başladı. Dün itibarıyla 218 bin olan taraftar kart sayımız, bugün 250 bine yaklaşmıştır.

DEVLETİMİZ YARDIM ETSİN

Federasyon yaptıklarıyla Fenerbahçe'yi bir kez daha karşısına aldı. Federasyonun çözemeyeceği bir konu var burada, devletimiz gelip yardım etsin bu konuya.