BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.424,07
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'ı öpmeyin uyarısı!

DP lideri Namık Kemal Zeybek hükümetin Ortadoğu politikalarını ilginç bir örnekle eleştirdi.

Abone ol

"Bizim Başbakanımız kimi öpse gidiyor. Dikkat edin kendinizi öptürmeyin, uzak durun..."

Bu ilginç sözler hükümetin ortadoğu politikasını eleştiren Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'e ait.


Zeybek yazılı bir açıklama ile Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdi. AK Parti Hükümeti’ni Libya’nın içişlerine karışmakla suçlayan Zeybek şunları söyledi:

Libya’da diktatör varmış, çok kötüymüş, halk buna karşı ayaklanmış ve Türk Hükümeti de buna 200 milyon dolar, nakit olarak bavullara doldurmuş götürmüş. Demek ki, Türkiye’de çok para varmış, öyleyse emeklilere artık her türlü haklar verilecek demektir, memura ve işçilere verilecek para var demektir. Somali’ye verdiğini anlıyorum. Ona bir itirazımız yok. İyi de Libya’nın iç işlerinden sana ne? Libya’da iki gurup savaşıyor. Sen bir grubu tutup, ona niye para veriyorsun? Zaten NATO bütün gücüyle Libya’daki rejimi yıkıp, muhalif denilen adamları getirmeye çalışıyor. Sen ne hakla, ne sıfatla, bu kararı nasıl veriyorsun. Bu halkın, milletin 200 milyonunu götürüp orada bir ülkenin iç savaşında taraf tutarak onlara veriyorsun ve savaşı kızıştırıyorsun. Savaşı kızıştırıyorsun ki, o paralarla silah alsınlar ve Müslümanlar birbirini öldürsün. Müslümansan, Müslümanın görevi birbiri ile savaşanların arasına barış sokmaktır. Silah satın almaları için yardım göndermek ve o tarafı desteklemek midir?”

BAŞBAKANI ÖPMEYİN!

Vatandaşa ilginç bir uyarıda bulunan Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani Kaddafi biraz kabadayılık yapıyordu. Mesela bizim Kıbrıs Türklerini kurtarmak için yaptığımız harekat sırasında petrole ihtiyaç vardı. Batı ülkeleri ambargo uyguladılar. Kaddafi, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında petrol gönderdi. Hatta Kaddafi heyecanla sevap kazanmak için kendisi geldi, uçağa yük yükledi. Böyle kabadayılığı olan bir adamdı. Şimdi bizim Başbakanımız da gitti. Bir sağ yanağından, bir sol yanağından öptü, döndü bir daha sağ yanağından öptü. Bizim Başbakanımız kimi öpse gidiyor. Dikkat edin kendinizi öptürmeyin, uzak durun. Esad’ı öptü şimdi göndermeye çalışıyor.