BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.433,14
HABER /  SPOR

Fenerbahçe çok değişti çok

Zico'nun Newcastle United ile yapılan maçtan itibaren yaptığı değişiklikler takıma yaradı.

Abone ol

Fenerbahçe'de, teknik direktör Zico'nun, UEFA Kupası (H) Grubu'nda Newcastle United ile yapılan maçtan itibaren değiştirdiği takım kurgusunun ardından ortaya konulan futbol ve takımda oluşan hava, sarı-lacivertlilere maç kazandırmaya başladı.

UEFA Kupası'nda kaybedilen maçın ardından çıkışa geçen Fenerbahçe, son iki resmi maçından galibiyetle ayrıldı. Turkcell Süper Lig'in 8. haftasında Bursaspor karşısında 1-0'lık yenilginin ardından, ligin 9. haftasında Ankaraspor deplasmanında 2-0'lık galibiyeti koruyamayıp 2-2'lik beraberlikle yetinen sarı-lacivertliler, UEFA Kupası (H) Grubu'ndaki Newcastle United maçı öncesi taraftarlarını endişelendirmişti.

İngiliz ekibi karşısında deplasmandaki zorlu mücadelede, sezon başından bu yana uyguladığı takım kurgusunu bir yana bırakıp, sarı-lacivertlileri kalabalık orta alan ve tek forvet düzeniyle sahaya süren Zico, skor olarak değil ama mücadele ve oyun açısından istediğini aldı. İyi mücadelenin verdiği moralle, aynı takım kurgusuyla çıktığı Kayserispor maçını 4-1 kazanan sarı-lacivertliler, son iki resmi maçtaki performansın oluşturduğu olumlu havada, dün akşam da yedeklerle başladığı Gaziantepspor karşılaşmasında ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle 2-0 galip gelerek kupa mücadelesine galibiyetle başladı.

Alınan galibiyetler, 29 Ekim Pazar günü deplasmanda lig lideri Vestel Manisaspor ile yapılacak zorlu mücadele öncesi sarı-lacivertlilere önemli bir moral kaynağı oldu.