BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  GÜNCEL

Ramazan bitti hastaneler doldu

Konya'da ağır hastalar dışında muayenesini erteleyenler hastanelere akın ediyor.

Abone ol

Konya'da ağır hastalar dışında muayenesini erteleyenler ramazan ayının bitmesiyle adeta hastanelere akın ediyor. Konya Numune Hastanesi Başkehimi Opr. Dr. Rıza Sarıbabıçcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi geçtiğimiz ramazan ayında da ağır hastalar dışında birçok kişinin acil olmadığı sürece hastaneye gelmediğini söyledi.

Vatandaşların adeta muayenesini ramazan sonrasına ertelediğini ifade eden Sarıbabıçcı, normalde günde 6 bin 500 kişinin geldiği hastanede ramazan ayındaki hasta sayısının 4 binin altına düştüğünü bildirdi. Ramazan ayının bitmesiyle beklediklerinin olduğunu ve hastaların hastaneye gelmeye başladığını dile getiren Sarıbabıçcı, ''Ramazan ayından sonraki ilk mesai günü ele alındığında hastaneye gelenlerin sayısı ramazan ayına oranla yüzde 40 civarında artışla 5 bin 525 olarak gerçekleşti. Oranın hafta başından itibaren daha da artmasını bekliyoruz'' dedi.

Sarıbabıçcı, hastanede görevli doktorların yoğunluğa karşın en iyi hizmeti vermeye çalıştığını belirterek, ''Bizim istediğimiz hastaların sağlık ocaklarını da kullanması. Birçok hastanın tedavisi ya da kontrolü sağlık ocaklarında yapılabiliyor, ancak yine de doğrudan hastaneye geliyorlar. Sağlık ocaklarına da gidilirse, daha iyi sağlık hizmeti alınacağını düşünüyorum'' diye konuştu.