BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.433,74
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Şiddetin önlenmesi projesi

Bıçaklı saldırıya uğrayan öğretmenin hazırladığı proje AB tarafından destek gördü.

Abone ol

İstanbul'da 8 ay önce bir grubun bıçaklı saldırısına uğrayan Hakkari'de görevli öğretmenin hazırladığı ''şiddetin önlenmesi projesi'', AB tarafından destek gördü. Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hurşit Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 ay önce İstanbul'da düzenlenen ''Şiddet ve Okul'' konulu bir sempozyuma katıldığını söyledi.

İstanbul'da konakladığı öğretmenevi önünde, gençlerin bulunduğu bir grubun bıçaklı saldırısına uğradığını belirten Demir, Hakkari'ye döndükten sonra şiddeti önlemek amacıyla bir proje hazırlamaya karar verdiğini ifade etti. ''Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi'' isimli projeyi Avrupa Birliğince desteklenen Doğu Anadolu Kalkınma Programına sunduğunu belirten Demir, projenin AB tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Demir, bütçesi 76 bin avro olan proje kapsamında, 100 aileye 9 ay sürecek bir eğitim verileceğini belirterek, ''Yeni eğitim-öğretim yılının başlarında bile okullarda şiddetle ilgili üzücü haberler duyuyoruz. Projenin amacı bilinçli bir aile, evlilik ve ebeveynlik mantığını yerleştirmek, sorun çözmeyi becerebilen, kendi kendine yeterli, çocuklarla etkili iletişim kurabilen, aile içi problemlere çözüm bulabilme becerisi kazanabilen, demokratik değerlere sahip bir aile anlayışını yaygınlaştıran bireyler yetiştirmektir.

Bugün okullarda, ailede, sokakta her yerde karşımıza çıkan şiddet aslında bir iletişim probleminden kaynaklanıyor'' dedi. Kısa zamanda projenin hayata geçirileceğini ifade eden Demir, eğitimlerde, konularında uzman olan kişiler tarafından, ailenin kuruluşu, evlilik, ailede etkili iletişim, bölgedeki töre cinayetleri, aile içi şiddet, nüfus planlaması, çocuklara özbenlik duygusunun verilmesi ve buna benzer konuların anlatılacağını söyledi.