BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.432,37
HABER /  DÜNYA

Olay müftüye ceza kesildi

Kadınların giyim tarzlarıyla cinsel tacize davetiye çıkardığını söyleyen müftüye ceza çıktı.

Abone ol

Kadınların giyim tarzlarıyla cinsel tacize davetiye çıkardığını söyleyen Avustralya müftüsü Taceddin El Hilali'ye üç aya kadar vaaz yasağı getirildi. Sydney'deki Lakemba Camii Cemiyetinin yönetim kurulu, dün geç saatlerde El Hilali ile bir araya geldi. Yönetim kurulu üyeleri, El Hilali'nin tepkilere yol açan, başörtüsü takmayan kadınların "açıkta et"e benzediği yolundaki sözleri nedeniyle dilediği özrü kabul etti, ancak 2 ila 3 ay vaaz vermesini yasakladı.

Cemiyet Başkanı Tufik Zreyka da kurulun, "müftünün bazı sözlerinin yanlış tercüme edildiğine ve sözlerinde tahrifat yapıldığına kanaat getirdiğini", üstelik müftünün açık bir şekilde özür dilediğini belirtti.

"DÜNYA BEYAZ SARAY'DAN KURTULUNCAYA KADAR"
Bu arada gazetecilerin sorusu üzerine El Hilali, "dünya Beyaz Saray'dan kurtuluncaya kadar istifa etmeyeceğini" söyledi, ancak ayrıntılı açıklama yapmadı. Irak savaşının önde gelen muhaliflerinden olan El Hilali, daha önce de İngiltere Başbakanı Tony Blair, Avustralya Başbakanı John Howard ve ABD Başkanı George Bush için "şer ekseni" nitelendirmesinde bulunmuştu. Hilali'nin kadınların giyimiyle ilgili olarak bir ay önce sarf ettiği sözler Avustralya basınında dün yayımlanmıştı.

HOWARD'DAN KINAMA
Avustalya Başbakanı Howard, 65 yaşındaki Mısır doğumlu El Hilali'nin sözlerini kınadı. Howard, İslami toplumdan, bu konuyu çözmelerini, aksi takdirde bunun Avustralya'daki Müslüman toplumuyla ilgili düşüncelere zarar vereceğini söyledi. Federal Cinsel Ayrımcılık Komisyonu üyesi Pru Goward da El Hilali'yi tecavüze teşvikle suçlayarak, Hilali'ye getirilen vaaz vermeme cezasını az buldu. Avustralya'da 300 bin civarında Müslüman yaşıyor.