BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Fener yüzde 80 şampiyon

Dün kupa yarı final ilk maçında Denizli'yi 4-0 yendi. Finali neredeyse garantiledi. 'İstatistiklere göre...'.

Abone ol

Fenerbahçe, tarihinde kupada 10 kez final oynadı. Final oynadığı 10 sezonun 8'inde lig şampiyonu oldu. Dün kupa yarı final ilk maçında Denizli'yi 4-0 yendi. Finali neredeyse garantiledi. 'İstatistiklere göre...'.

Denizli'deki futbol sevgisi örnek gösterilecek nitelikteydi. Daha günler önce eksik kadro ile çıkacağını söyleyen yeşil siyahlılar buna rağmen tribünlerden büyük destek gördüler. F.Bahçe'nin gücüne erken ve farklı teslim oldular. Son haftalarda yükselen grafik içindeki sarı lacivertliler 90 dakikanın genelini hep kontrolleri altında tuttular. Oyunu direkt olarak Denizlispor yarı alanına yığmaları farkın da işaretçisi oldu. Güzel hava ve güzel zemini bulan Alex, 'koşmaz' diyenlere inat bir tablo sergileyince orta alan da oldukça hareketliydi. Appiah ve Aurelio'nun mücadele güçleriyle de F.Bahçe pozisyon üstünlüğünü sürdürdü. Ancak gol beklenenden geç geldi. Alex'in kornerinde Nobre ve Servet'in arka tarafa bıraktığı topları en son Deniz ağlara gönderirken dakikalar bu futbolcunun sırt numarasını gösteriyordu:

24. Aynı golün bu kez ters yönünden sahibi 36. dakika Nobre olduğunda (Alex'in kornerinde bu kez Servet ile Tuncay arkaya bırakmıştı) F.Bahçe bir anlamda finale adını yazdırıyordu. Sonrasında F.Bahçe'nin saha performansını merakla izledik. Bu ilk yarının son dakikasında Fatih'in şutu Tuncay'a çarpıp ağlara giderken havada adeta ters dönen Volkan topu iki hamlede tuttu ve her daim hazır olduğunun sinyalini verdi.

SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİKLER

İkinci yarıda Daum'un alışık olmadığımız değişikliklerini izledik. Semih daha 46'da oyuna girerken Mahmut da aylar sonra kendini sahada buldu. F.Bahçe bu değişikliklerle 63'te Semih, 73'te Aurelio ile birer gol daha buldu ve 4-0'lık skorla rövanşta iyi bir idman maçı fırsatı yakaladı.