BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pepsiden vefalı yatırım

Türkiye Başkanı Jim Zaza, yeni yatırım için Elazığ'ı düşündüklerini açıkladı

Abone ol
2002 yılında Tamek ve Fruko'nun tamamını alarak Türkiye pazarındaki gücünü arttıran Pepsi Bottling Group'un Türkiye Başkanı Jim Zaza, yeni yatırım için Elazığ'ı düşündüklerini açıkladı. Zaza, Elazığ'ın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, 'Babam ve büyükbabam uzun yıllar Elazığ'da yaşamış. Yatırım için Elazığ'ı seçmemizde bu unsur da önemli rol oynadı' dedi. Zaza, kola pazarındaki rekabetin giderek artacağını belirterek, bu süreçte her yıl ortalama 30 - 40 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini kaydetti. Pepsi'nin özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pazar lideri olduğunu bildiren Zaza, bölgedeki etkinliklerin sürdürülebilir olması için yeni bir fabrika kuracaklarını açıkladı.

REKABETİN YENİ ZEMİNİ

Mısır ve Rusya'da Coca-Cola ile başa baş mücadele ettiklerini söyleyen Zaza, bu rekabetin yeni zeminin Türkiye olduğunu anlattı. Gazlı ve gazsız içecek pazarının yüzde 8 büyümesini beklediklerini söyleyen Zaza, gruplarının yüzde 15 büyümeyi hedeflediklerini dile getirdi. Cola Turka pazara girdiğinde ABD'nin Irak'ı işgali nedeniyle kendilerini geçtiğini söyleyen Zaza şu an Cola Turka'yı geçtiklerini ifade etti.

IRAK'A TÜRKİYE'DEN KOLA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütün tesislerindeki içecek ihalesini de aldıklarını belirten Zaza, mayıs ayından sonra bütün restoranlarda ürünlerinin sunulacağını bildirdi. Zaza, Jandarma Genel Komutanlığı'nın dışında diğer kuvvet komutanlıklarının kafeterya ve kantinlerinin de ihalesini kazandıklarını açıkladı. Türklerin yaşadığı Almanya, Belçika, Avusturya, Orta Asya'daki Türki Cumhuriyetlere ihracat yaptıklarını belirten Zaza, Bağdat'ta üretim tesisi olmasına rağmen Irak'ta görev yapan Amerikan askerlerine kolanın Türkiye'den gönderildiğini söyledi.

TÜRKİYE'DE TÜRK STAR

Dünyaca ünlü şarkıcı ve sporculara sponsor olan Pepsi'nin, Türkiye'de bu konuda Türk starlarla çalışma kararı aldığını söyleyen Zaza, 'Britney Spears ve Michael Jackson bu topluma gitmez. Çok yakın zamanda starımızı açıklayacağız' dedi.


Terör her yerde var

PEPSİ Bottling Group Türkiye Başkanı Jim Zaza, geçen hafta Güneydoğu Anadolu'da çeşitli illerde meydana gelen terör olaylarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: 'Her şey medyada yer aldığı gibi değil. Bazı lokal olaylar bölgenin imajını olumsuz etkiliyor. Londra, Paris ve New York'ta daha çok olay meydana geliyor. Yatırımcılar kesinlikle gelip yatırımlarını yapabilir.' Pepsi'nin Türkiye'ye çok önem verdiğini belirten Zaza, Türkiye'yi 'tozun içindeki elmas parçası'' olarak gördüklerini de söyledi.



GAP'a sosyal sorumluluk d esteği

PEPSİ, Güneydoğu Anadolu Kalkınma Projesi'ne sosyal sorumluluk projeleri için 1 milyon dolarlık destek verdi. Pepsi Türkiye Başkan Yardımcısı Fahhan Özçelik, önceki görev yeri olan grup şirketlerinden Frito Lay'de başlattığı sorumluluk projelerini sürdürüyor. GAP idaresi bugüne kadar BM Kalkınma Programı ile yürüttükleri projelere, özel sektörle de devam etme kararı aldı. Bu kapsamda Pepsi ile Gaziantep'te Gençlik ve Kültür Evi'nin açılması için anlaşma imzalandı. 5 yıl sürecek anlaşma kapsamında 8 ilde 9 Gençlik ve Kültür Evi'nin açılması planlanıyor. Gençlik ve Kültür Evleri'nde mesleki eğitim beceri kursları sosyal aktivite gibi programlar gerçekleştirilecek.