BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL

Fener ile Beşiktaş bize karşı birleşti!

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu Ünal Aysal, Fanatik aracılığıyla gündeme dair bomba etkisi yaratacak açıklamalar yaptı.

Abone ol

Ezeli rakiplerin durumundan, transferlere, Fatih Terim'le ilişkilerinden geleceğe yönelik görüşlerine kadar, işte Başkan'ın olay sözleri:

1- Fenerbahçe ve Beşiktaş menfaatleri doğrultusunda birleştiler. Galatasaray'ın huzurunu bozmak için tüm imkanlarıyla üzerimize geliyorlar...

2- Biz tam rüzgarı arkamıza almışken karşıdan rüzgar yaratmaya uğraşıyorlar. Onların bu çabası beni ancak odadaki sinek kadar rahatsız eder

3- Günün gerçeklerini düşünerek bazı transferleri yapmadık. Adı geçenleri alsaydık ekstra 30-40 milyon Euro harcamayla mali başarı yakalayamazdık

En üst seviyede tarih yazıyoruz

Beni ve yönetimimi son Divan Kurulu Toplantısı'nda rakamlar vererek eleştirdiler. 100 kez üst üste şampiyon dahi olsanız, hiç borç olmasa da bu eleştiriler olacaktır. Maddi olarak, sportif başarı olarak ve moral olarak en üst seviyede olacağız. Tarih yazıyoruz. Ancak Galatasaray'ın rakipleri bizim ne kadar iyi bir yolda olduğumuzun daha fazla farkındalar. Hedeflerimize uluşamamamız için büyük efor harcıyorlar. Biz tam rüzgarı arkamıza almışken karşıdan rüzgar yaratmaya uğraşıyorlar. Onların bu çabası odadaki sinek ne kadar rahatsız ederse beni o kadar rahatsız eder. Umursamadan ancak dikkatli bir şekilde kendi projelerimizi sürdürürüz.

Engelleri aşacak gücümüz var

Şu anda açık ara lideriz. Daha önceki öngörülerimiz birer birer gerçekleşiyor. Yavaş yavaş aradaki puan farkını açıyoruz. Diğer etkenler ve Galatasaray'ın bu inanılmaz çıkışını erken fark eden rakiplerimiz doğal olarak bu durumdan rahatsız oldular. Fenerbahçe ve Beşiktaş menfaatleri doğrultusunda birleştiler. Galatasaray'ın huzurunu bozmak için tüm imkanlarıyla üzerimize geliyorlar. Fakat biz doğru bildiğimiz yoldan bir milimetre bile sapmadan hedefe doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Galatasaray'ın şartlar ne olursa olsun bu engelleri aşabilecek gücü vardır.

Terim'in arkasından iş çevirmem

Gerets'in stadımıza gelip maç seyretmesi büyük olay oldu. Şunu açık açık söyleyeyim; ben Fatih Terim'in arkasından iş çevirmem, o da benim arkamdan iş çevirmez. Benim başarım Terim ve ekibinin başarısına bağlıdır. Bülent Tulun bana yakın bir isim. Gerets'in maça geldiğini ve Florya'yı ziyaret ettiğini sonradan öğrenmiş. Ayrıca Gerets, Terim'in arkadaşı. Biz yönetim olarak Bülent ile Terim'in arasını açmak için değil, daha da yakınlaştırmak, tüm camiayı tek bir yumruk haline getirmek için çaba harcıyoruz. Hocamızın Bursa maçından sonra söylediklerini de canlı yayın heyecanına veriyorum. Böyle bir olay 32. Gün'de benim de başıma geldi (gülerek), basın bu tür dil sürçmelerini ortaya çıkarmakta çok becerikli.

Boş olduğu ortaya çıkacak!

Yakın bir gelecekte, 2, 5 veya 10 gün sonra bugün konuşulan birçok konunun ne kadar boş olduğu ve bizim ne kadar doğru işlerle uğraştığımızın ortaya çıkmasını bekliyorum. 8 aydır çalışıyoruz ve artık şapkadan tavşan çıkacak. Herkes ağaca bakıyor, kimse ormana bakmıyor. Ben başkan olarak ormana bakmak zorundayım. Günün gerçeklerine uygun düşünerek bazı transferleri yapmadık. Adı geçenleri alsaydık ekstra 30-40 milyon Euro harcamayla mali başarıyı yakalama olanağımız kalmazdı.

Bir oyuncunun ederini iyi bilirim

"Futboldan anlamam ama futboldan anlayandan anlarım" demiştim. Bu lafım çok ciddiye alındı. Bir teknik direktörün bilgisine tabii ki sahip değilim ancak bir futbolcunun da maliyetinin ne olup olmayacağına bilgim yeter. Shaqiri istediğimiz bir oyuncuydu ancak ederinden daha fazlası istenilince vazgeçtim. Burada yine dedikodular üretildi; bazı yakınlarım beni Shaqiri transferinden vazgeçirmiş. Bu işler o kadar kolay değil. Transferden vazgeçeceksem kendim vazgeçerim. Verdiğimiz paranın neredeyse 2 katı bir rakam önümüze konunca bir an düşünmeden masadan kalktık.