BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

FED faizlere dokunmadı

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel finansal piyasalardaki güçlüklerin ekonomik görünüm üzerinde belirgin aşağı yönlü riskler oluşturmaya devam ettiğini bildirdi.

Abone ol

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, gösterge faiz oranını yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutma kararı alındığını belirtti.

Gösterge faiz oranını 2008 yılı Aralık ayından bu yana değiştirmeyen Fed, daha önce 2013 yılı ortasına kadar bu seviyeyi koruyacağını kaydetmişti.

ABD Merkez Bankası'nın faiz toplantısından ekonomiyi destekleme konusunda yeni bir karar çıkmadı ancak ülke ekonomisini desteklemek için daha fazla adım atmaya hazır oldukları ve borçlanma maliyetlerini düşürmek için ''Twist Operasyonu'' olarak adlandırılan 400 milyar dolarlık tahvil programına devam edileceği bildirildi.

Avro Bölgesindeki borç krizine ilişkin küresel finansal piyasalardaki güçlüklerin ekonomik görünüm üzerinde belirgin aşağı yönlü riskler oluşturmaya devam ettiğine işaret eden Fed, küresel ekonomideki belirgin yavaşlamaya rağmen ABD ekonomisinin gelecek çeyreklerde ılımlı şekilde büyümeye devam etmesinin beklendiğini belirtti.

Fed, istihdam piyasasında iyileşme gözlenmesine karşın işsizlik oranının yüksek seyretmeye devam ettiğini vurgulayarak, işsizlikte gerilemenin yavaş yavaş gerçekleşmesinin beklendiğini ifade etti.

Enflasyonun gelecek çeyreklerde yatışacağına ve uzun vadeli enflasyon beklentilerinin istikrarlı kaldığına işaret eden Fed, enflasyon değişimi ve enflasyon beklentilerini dikkatle izlemeyi sürdüreceklerini kaydetti.