BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  GÜNCEL

O kadın karakoldaki dayağı anlattı

İzmir'de karakolda polisin dayağına maruz kalan şiddet mağduru kadın 5N 1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı....

Abone ol

İzmir'deki Karabağlar Karakolu'nda polisler tarafından dövülen Fevziye Cengiz, CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Cengiz, bu kez eş değil polis şiddetinin mağduru olan bir kadın olarak medyada geniş yer bulmuştu.

Gazeteciler.com'un derlediği habere göre, 5N 1K'da konuşan şiddet mağduru Fevziye Cengiz, polis dayağına maruz kaldığı o anları anlatırken yer yer konuşmakta zorlandı. Kimlik kontrolünde polis tarafından hukuksuz bir şekilde karakola götürüldüğünü söyleyen Cengiz gözaltında kaldığı süre boyunca keyfi bir zorbalığa uğradığını anlattı.

Doktor'un da işkence izlerini görmezden gelerek olayı örtbas etmeye çalıştığını söyleyen Cengiz, "Doktara gizlice 'beni dövdüler' dedim. Ama başını kaldırıp bakmadı bile ve sağlam raporu verdi" dedi. Cengiz, savcılık tarafından kendisine açılan 'polise darp' davası karşısında ise ne diyeceğini bilemedi.

Cengiz'e dayak atan polisler ortaya çıkan görüntülerden sonra 1,5 yılla yargılanırken, olayın mağduru olan Cengiz ise 'polisin gömleğini yırttığı için 6,5 yıl ile yargılanacak.

İŞTE VİDEO