BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA

Huzurlarınızda Karete Kid Hasip!

Hasip Kaplan'ın Meclis kürsüsündeki bardağı kırmasıyla yaşanan krizin fotoğrafı, ilginç bir fotomontaj ile elden ele dolaşmaya başladı.

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın şike yasası görüşmelerinde laf atan AK Partililere kızıp, kürsüdeki bardağı kırmasıyla yaşanan krizin fotoğrafı, ilginç bir fotomontaj ile elden ele dolaşmaya başladı.

AK Parti milletvekillerinin telefonlarına gönderilen 'Karate Kid Hasip Kaplan' görüntüsü gülüşmelere neden oldu. Cepten cebe yayılan fotomontajda başında kamikaze bandı olan Kaplan, kürsüye yerleştirilen kiremitleri kırıyor.

AK Partililer "Bizim Hasip karateci olmuş, kamikaze Hasip" esprisi yaptılar. Ak Parti Milletvekili Necdet Ünüvar mesajında, "Eskiden kürsüden çam devrilirdi, şimdi bardak devriliyor. Eski çamlar bardak oldu. Kaplan çıkınca kürsüye plastik bardak konulsun, ön sıralarda oturanlara da kask dağıtılsın" dedi.

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

BDP'li Hasip Kaplan, mecliste düzenlediği basın toplantısında 'bardak kırma' olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaplan, olaydan erkek Meclis Başkanvekillerini sorumlu tuttu.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, şike cezalarında indirim öngören kanunun 1. maddesinde partisinin verdiği önerge üzerinde söz almıştı, Kaplan sinirlerine hakim olamayınca da elindeki su bardağını kürsüde kırmıştı. 

BDP’li Kaplan bu olayın ardından "Erkek Meclis Başkanvekilleri taraf" başlıklı basın toplantısı düzenledi. İşte Kaplan'ın açıklamaları...

"ENGİZİSYON MAHKEMESİ KURMAK İSTEDİLER"

Meclisin açılışından bu yana yaşanan sert tartışmalar ve kavgaların hep AK Parti’li erkek başkan vekillerinin yönetimi zamanında yaşandığını ileri süren Kaplan, bardak kırma olayını şöyle anlattı: "Canlı yayın ve tutanak olmasına rağmen, AK Parti’li erkek başkan vekili, partisinin grup başkan vekilini, ikaz etmedi, özre davet etmedi, içtüzük disiplin hükümlerini işletmedi, aksine, bizden savunma isteyip, Meclis’te AKP çoğunluğuna oylatıp "engizisyon mahkemesi" kurarak "kınama" cezası" vermek istediler. Başkanın bu tutumuna sesiz kalamazdım, üç kez başkanı uyardım, gereğini yap tarafsız ol dedim, görevini yerine getirmedi, bu nedenle çekilmesini istedim, başkan gereğini yapmadı, özür dilenmeyince öfkemi tepkimi bardak kırarak yaptım. Sonra; Başkan kınama cezası vermekten vazgeçti, grup başkan vekili sözlerini geri aldı. Peki, bunun için bardak mı kırmam gerekiyordu, hayır, iç tüzüğün gereği yapılsaydı bunlar yaşanmazdı."

KADINLAR OLSAYDI...

"Meclis’in kadın başkan vekilleri Akşener ve Mumcu görevde olsa kesinlikle iç tüzüğü işletir, gereğini yapar, böylesi bir olay yaşanmazdı" diyen Kaplan, kadın başkanların erkeklerden daha adil, tarafsız görev yaptığını belirtti.

MEDYAYA DA YÜKLENDİ

BDP grubunun Mecliste ve dışarıda sık sık şiddete maruz kaldığını ifade eden Kaplan, "Milletvekillerinin kemikleri kırıldı ve emniyet müdürlerini AKP iktidarı terfi ettirirken, milletvekili kemikleri kırılırken susan yandaş medya, bir kırık bardakta fırtına koparıyor. Sinirlerin yay vaziyetinde olduğu Mecliste en sorumlu davranan grup yine BDP’dir, kalplerin, umutların ve onurumuzun kırılmasına asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENİR Mİ?

Kaplan’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "AKP içindeki kargaşa ülkeye zarar verir" sözleri de soruldu. Kaplan, "Başbakan dahil bütün siyasetçi liderlerin böylesi durumlarda kendisine acil şifa dilemekten başka bu konuyu suistimal etmemek gerektiğini düşünüyorum" dedi. Kaplan "Türkiye kaosa sürüklenir mi?" sorusuna, "Boşluk olmaz. Ben Meclis’teki başta partimiz olmak üzere her partinin çözüm projesi olduğunu biliyorum. Seçimde AK Parti iktidarı gitse, boşluk yok yerine yenisi gelir. Bunu milletin iradesi belirler. Türkiye’de mutlaka bu zor koşulları aşacak bir çok formül vardır. Önemli olan ülkede birlik ve barışı sağlamaktır o zaman her şey aşılır" cevabını verdi.