BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.410,69
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Ermenistan'ı topa tuttu!

MHP lideri Devlet Bahçeli Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'a ağır ifadelerle yüklendi

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ermenistan Devlet Başkanı’nın "Türk liderler er ya da geç Erivan’daki (sözde) soykırım anıtı önünde diz çökecekler" sözlerine tepki gösterdi.

Sürekli gündemde tutulan soykırım yalanının, AKP’nin acziyeti ve derin gafleti yüzünden fütursuzca ilerletildiğini milleti töhmet altına alan bir kepazelik şekline büründüğünü belirten Bahçeli, "AK Parti Hükümeti, Dağlık Karabağ ve çevresinde Ermenistan işgali bitmediği halde bunu imza masalarında görmezden gelmiş ve tek taraflı bir ilişkiye göz göre göre rıza göstermiştir. Ermenistan Devleti’nin sözde soykırım iddialarını ahlaksızca diline dolaması ve üstelik AKP’nin de buna çanak tutması aziz milletimizin hayâsızca soykırımcı olarak suçlanmasında önemli bir eşik olmuştur. diye konuştu.

SARKİSYAN HADDİNİ AŞTI

Sarkisyan'ın açıklamalarını da eleştiren Bahçeli, "Ermenistan Devlet Başkanı’nın haddini ve hududunu aşan son beyanları ise bu meselede bütün ölçü ve ayarların kaçtığının bariz delili olarak karşımızdadır. ’Türk liderler er ya da geç Erivan’daki (sözde) soykırım anıtı önünde diz çökecekler’ ifadelerini kullanan Ermenistan Devlet Başkanı, sonunda çizmeyi aşmış ve kendi onursuzluğunu ve katliamla özdeşleşen geçmişlerini kapatmak için şuursuzluğun batağına saplanmıştır." ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN'IN GURURU VE ŞEREFİ VARSA...

MHP Lideri Bahçeli, Türk milletinin hiçbir yerde diz çökmeyeceğinin altını çizdiği açıklamasında böylesi bir alçaklığa tevessül edenlerin milli vicdanlarda ebediyete kadar beddualarla hatırlanacağını söyledi. "Ermenistan Devleti’nin biraz gururu ve şerefi varsa; soykırım aldatmasından önce; Azerbaycan topraklarını işgal eden kanlı eylemlerinden, vatanımızdaki mezalimlerden, Hocalı’da katlettiği masumlardan dolayı özür dilemeli ve topraklarımız üzerinde yaptığı hesaplardan ve taşıdığı heveslerden vazgeçerek nedamet göstermelidir" diyen Bahçeli Ermenistan’ın, Dağlık Karabağ’daki vahşet ve cinayetlerinin hesabı sorulmadan ve buradaki mütecaviz girişimleri sonlanmadan; normalleşme uğruna atılacak adımların, kurulacak müzakere masalarının millet açısından hiçbir hükmü ve inandırıcılığı bulunmayacağını belirtti.

"PROTOKOLLERİ ÇIKARIN"

AK Parti’nin bu açıklamalarla ilgili suya sabuna değmeyen birkaç beyanı dışında, Ermenistan’a hak ettiği cevabı veremediğini de söyleyen Bahçeli bu durumun hükümetin art niyetinden kaynaklanmıyorsa, kesinlikle basiretsizliği olarak anılacağını belirtti. Bahçeli, "Bu gelişmeler karşısında, Ermenistan’la imzalanan protokoller Meclis gündeminden tamamen çıkartılmalı ve Dersim isyanındaki körlük, kastı aşan ve ihanete varan yorumlar bu meselede asla tekrar edilmemelidir." dedi.