BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

F.Bahçe federasyonun peşini bırakmıyor

Fenerbahçe Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Kupa finalinin ertelenmesi yönündeki kararını sert dille eleştirdi.

Abone ol

Fenerbahçe Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi başvuruda bulunarak, kendilerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla ulaştırılan şike iddialarına ilişkin belgelerin tümünden birer suret talep etti.

 

TFF'nin Süper Kupa finalinin ertelenmesi yönündeki kararının ardından Fenerbahçe'den federasyonu hedef alan sert bir açıklamada bulundu.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Söz konusu soruşturma çerçevesinde, özel gizlilik kararı varken ve şüphelilerin avukatları dahi bilgi-belgeleri inceleme imkanına sahip değilken, federasyonun söz konusu belgeleri hangi yasal çerçevede elde ettiği ve incelemekte olduğu ayrı ve çok önemli bir hukuki meseledir" denildi.

Soruşturmada yapılan ihlallere de dikkat çekilen açıklamada, federasyona ve savcılığa şu sorular soruldu:

 - Soruşturma ile ilgili gizlilik kararı kalkmış mıdır?

- Eğer gizlilik kararı kalkmışsa bu belgeler neden soruşturmanın muhatabı olan kulüplerle paylaşılmamaktadır?

- En önemlisi, federasyon, söz konusu belgeleri hangi yasal dayanakla temin ettiğini neden açıklamamaktadır?

DOSYALAR SEÇİLİYOR İDDİASI

Fenerbahçe'nin iddiaları bunlarla da sınırlı kalmadı. Federasyona gönderilen evrakların birer kopyasını isteyen kulüp, savcılığın TFF'yi gönderdiği dosyaları seçtiği, lehte olan dosyaların gizlendiğini ileri sürdü.

''Federasyonun açıklamasından anlaşılacağı üzere, belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce belirli bir tasnife tabi tutularak, diğer bir ifade ile seçilerek gönderilmektedir. Bu seçimin hangi esaslar çerçevesinde yapıldığı soruşturmanın seyri bakımından büyük önem arz etmektedir. Sübjektif bir değerlendirme sonucu paylaşılan bu belgeler lehe olan kayıtları, ifadeleri ve tespitleri de içermekte midir? Federasyon yetkilileri dosyanın tümüne vakıf olmadan, bütün kayıtları ve bağlantıları tam manasıyla incelemeden nasıl bir karar verebileceklerdir? Bu soruların Federasyon yetkililerince cevaplanması gerekmektedir."