BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Mısır'da devrim sonrası ikinci kabine değişikliği

Mısır'da Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden bu yana kabine ikinci kez değiştiriliyor. Ancak reformların yavaşlığından şikayet eden protestocular bu adımdan tatmin olacak gibi görünmüyor.

Abone ol

Mısır'da devrimden beklentilerinin gerçekleşmediğini ya da çok yavaş ilerlediğini düşünen protestocular tekrar Tahrir Meydanın'da.

Mübarek sonrası hükümet, bakanlar kurulunda değişikliğe giderek yeni protestoları yatıştırmaya çalışıyor.

Kabinede 14 yeni bakanın yemin töreniyle görevlerini devraldığı açıklandı fakat İçişleri Bakanı Mansur Essavi dahil kilit önemdeki koltukların sahipleri değişmiyor.

Kabine değişikliği yönetim düzeyinde tartışmalı bir süreci izledi.

İlk başta pazartesi günü için planlanan yemin töreni Başbakan Essam Şaraf ve askeri konsey arasınaki anlaşmazlıklar nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı.

Askerlerin, Essam Şaraf'ın seçtiği bazı bakanlara karşı çıktığı bildiriliyor.

Tansiyon düşüklüğünden hastaneye kaldırılan Başbakan Şaraf salı gününü dinlenerek geçirip kabine üzerindeki değişikliği tekrar ele aldı.

Geçen şubat ayında Hüsnü Mübarek'i deviren sokak gösterilerinden bu yana, Mısır'ı seçimlere kadar götürecek olan hükümette ikinci defa kabine değişikliği yapılıyor.

Kahire'deki BBC muhabiri Jon Leyne, yeni bakanlar kurulunun Tahrir Meydanı'nda tekrar protestoya başlayanları dindirecek gibi görünmediğini bildiriyor.

Bu sefer protestoların hedefinde, iktidardaki askeri konsey var.

Protestocular, konseyin devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e ve eski rejimin üyelerine karşı yeterince radikal önlemler almadığını söylüyor, siyasi ve ekonomik reformlara hız verilmesini talep ediyorlar.