BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den şikede sinsi niyet uyarısı!

MHP lideri Devlet Bahçeli şike ve teşvik primi operasyonuyla ilgili hükümeti sert dille uyardı

Abone ol

Türk futbolunu sarsan şike ve teşvik primi operasyonu tartışmasına MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

Bahçeli "Eğer bugünkü sorunların altında sporun siyasi emeller uğruna kullanılmasının sinsi niyetleri de bulunuyorsa, AKP hükümeti bunun vicdani ve ahlaki hesabını asla veremeyecek, vasat bulan büyük vebalden kesinlikle muaf olamayacaktır" dedi.

Bahçeli yürütülen operasyon sürecini de eleştirdi, "Bazı futbol kulüplerinin, sporcuların ve yöneticilerin peşinen suçlu gösterilmesi doğru, adil, hukuki ve insani olmamıştır" dedi.

Bahçeli, "Türkiye, hayatın her alanında artan ve yoğunlaşan sıkıntılara, skandallara ve sarsıntılara sahne olmaktadır" sözleriyle başlayan açıklamasında son şike operasyonunu değerlendirdi. "Şike iddiaları ve teşvik primi kapsamında Türk sporunun içinden çıkılmaz tehlikeli bir alana girdiği açıktır" diyen Bahçeli şunları söyledi:

"Konunun uluslararası zemine taşınması ve FİFA'nın da müdahil olması Türk futbolundaki sorunların geniş bir çevreye yayıldığına işaret etmektedir. Türk sporundaki travmanın, kulüp yöneticileri ve sporcuları hedefine alan tutukluma ve gözaltına alma girişimlerinin futbol ligine duyulan güvene ve bundan sonraki müsabakaların inandırıcılığına büyük darbe vuracağı ortadadır. Siyasetin çekim alanına kapılan Futbol Federasyonunun önünde, çok ciddi haysiyet ve itibar sınavı bulunmaktadır. Öncelikle devam eden soruşturma sürecinin eksiksiz ve meselenin bütün yönlerini kavrayan bir içerikle sonuca kavuşturulması ve Türk futbolunun maruz kaldığı şaibeden bir an önce kurtarılması acilen gerçekleştirilmelidir."

PEŞİNEN SUÇLU GÖSTERME YANLIŞLIĞI

Bahçeli soruşturma kapsamında yapılan yayınlara ve yürütülen hukuki sürece dönük de eleştiriler getirdi. Bahçeli şunları söyledi:

"Suçu sübut bulmamış kimselerin yargısız infaz girişimleriyle hedef haline getirilmeleri konuyu daha da çıkmaza sokacaktır. Nitekim gizli yürütülmesi gereken adli ve idari soruşturma safahatının tamamlanmamış olmasına rağmen, bazı futbol kulüplerinin, sporcuların ve yöneticilerin peşinen suçlu gösterilmesi doğru, adil, hukuki ve insani olmamıştır. Teşvik pirimi ve şike iddialarıyla ağır yara alan Türk futbolunun bütün şüphelerden arındırılması ve köklü kulüplerimizin üzerinde dolaşan kara bulutların dağıtılması başta hükümet ve federasyon olmak üzere ilgililerin sorumlulukları arasındadır."

AK PARTİ BU VEBALDEN KURTULAMAZ..

Yürütülen operasyona büyük önem veren Bahçeli ancak bunun siyasi amaçları olabileceği noktasında da kuşkularını paylaştı. Bahçeli şöyle devam etti:

"Eğer bugünkü sorunların altında sporun siyasi emeller uğruna kullanılmasının sinsi niyetleri de bulunuyorsa, AKP hükümeti bunun vicdani ve ahlaki hesabını asla veremeyecek, vasat bulan büyük vebalden kesinlikle muaf olamayacaktır. Bu itibarla AKP hükümeti Türk sporunun içler acısı halini samimi ve dürüst bir şekilde değerlendirmeli, sporla siyaset arasındaki hassas mesafenin ihlal edilmemesine azami derecede dikkat etmelidir. Türk futbolunun sportmenliğe aykırı manzarasının aklanması, ahlak temellerine tekrar oturması, şiddetten korunması ve temiz sporun hayata geçmesi iktidarın yapması gereken öncelikli görevleri içerisindedir."