BIST 10.471
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.432,02
HABER /  POLİTİKA

Elçi'den özerklik çatlağı açıklaması

DTK'nın ilan ettiği Demokratik Özerkliğe yönelik sözleri nedeniyle dikkat çeken Elçi'den yeni açıklama var.

Abone ol

"Özerklik tek taraflı ilan edilecek bir şey değil" sözleri nedeniyle "BDP'de çatlak" tartışmasına neden olan Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi görüşlerinin saptırıldığını ileri sürdü. 

Elçi, "Ben değerlendirme yaptım. Özünde özerklik savunulacak bir modeldir. Yadırganacak bir şey yok" dedi. Elçi yolların ayrılacağı yorumlarına ise "Blokla birlikte davranmaya devam edeceğim" yanıtı verdi.

Van'da BDP'li milletvekillerinin katılacağı kampa da gitmeyeceği ortaya çıkan Elçi demokratik özerklik ilanıyla ilgili, "Zamanlama ve usulünü eleştiriyorum. Özerklik tek taraflı ilan edilecek bir şey değil. O devletin bütünlüğü içinde, yasal sistemi içinde, Anayasa'ya dayalı olarak ve o toplum ile uzlaşı içinde varılacak bir karardır. Bir kesimin kendi başına özerklik ilan etmesi gibi bir şey olmaz. Kalkıp tek taraflı ilan etmekle özerklik olmaz. Bunu anlayamadım. O toplantıda yoktum ama olsaydım da karşı çıkacaktım" demişti.

İÇERİK DEĞİL ZAMANLAMA SORUNU

Elçi sözlerinin "BDP'de çatlak" olarak haberleştirilmesi üzerine yeni bir açıklama yaptı. Görüşlerinin saptırıldığını söyleyen Elçi "Ben değerlendirme yaptım. Özünde özerklik savunulacak bir modeldir. Yadırganacak bir şey yok. Sadece zamanlama ile ilgili eleştirilerim var" dedi.

"BLOKLA HAREKET EDECEĞİM"

Eleştirisinin "çatlak" olarak değerlendirilmesini anlayamadığını ifade eden Elçi, "Bunu açık ve net söyleyeyim, ben blokla hareket edeceğim. Bloğun dayanışmasına, birlikteliğine ve korunmasına önem veririm. Olup bitenler blokla ilgili bir şey değildir" dedi.